NOVO SELO ROK

OLAKŠANJE ZA MNOGE Kad je cesta Novo Selo Rok-Čakovec bila zatvorena, bezobzirno se jurilo poljskim putevima

Vijest o otvaranju ceste Novo Selo Rok-Čakovec donosi olakšanje brojnim mještanima naselja i okolice

Na radost brojnih mještana Novog Sela Rok i okolnih mjesta, sutra se za promet otvara cesta Čakovec-Novo Selo Rok. Ova vijest donosi olakšanje brojnim mještanima Novog Sela Rok i okolice koji su do Čakovca morali ili dvostruko dužim putem ili riskirati vožnju poljskim putevima.

Uz jedan takav poljski put nalazi se i nasad lješnjaka i ostalog voća obitelji Sarač, koji imaju i OPG Finote, a u svome radu slijede trend zdrave prehrane te uzgajaju bobičasto voće i lješnjake.

Problem su bili vozači koji su jurili poljskim putem

“Taj poljski put uz koji se nalazi naš nasad, ali i nekoliko kuća, mogao se bolje pripremiti kada se zatvorila cesta Novo Selo Rok-Čakovec. Na početku se još moglo voziti njime, no kasnije su se zbog učestalog korištenja pojavile i rupe, nakon kiše bi bilo blata do koljena, a kada je bilo suho dizala se prašina. Upravo nam je ta prašina ove godine uzrokovala probleme.

Morali smo pokrivati jagode, a grožđe i smokve su nejestive. Prije nego što se zatvorila cesta, taj poljski put je bio isto u upotrebi, ali tri ili četiri automobila bi prošla dnevno. Kada se cesta zatvorila, poljski put postao je najkraći put do Čakovca i nastale bi prave gužve, a da ne pričam o onima koji su jurili kao da voze po autocesti. Od prašine nismo mogli ni roštiljati, ni koristiti terasicu.

Onima koji žive uz taj put bilo je još gore”, ispričala nam je Spomenka Sarač, ali i zaključila da joj je drago što je sve prošlo i što će se konačno moći normalno “disati” nakon otvorenja ceste.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije