pred veliki blagdan

FOTO Održan koncert zbora Serafini i župnog dječjeg zbora Nedelišće

Na sam prvi dan trodnevice u pripremi za blagdan Velike Gospe, u prepunoj crkvi u Pušćinama, jučer 12. kolovoza, održao se jednosatni koncert dvaju zbora

Vjernici su se okupili kako bi pjesmom hvalili i slavili Boga. Cijela liturgija, ali i njihovi životi izražavaju pjesmu hvale i slave Gospodinu.


U Pušćinama je crkveni zbor osnovan 1997. godine pod vodstvom Ivane Branilović, kasnije nazvan „Serafini“. Od 2001. godine zbor vodi Jelena Grubić, a danas ima oko desetak članova. Samo ime zbor je dobio po anđelima koji su najbliži Bogu, koji ga ljube , klanjaju mu se i slave ljubav Božju u čije su otajstvo uronjeni pa je to ujedno i odraz imena domaće župe.

Osim pjevača u zboru su prisutni i svirači: Lovro Perenc (truba) i Sara Dovečer (gitara) i Mirta Grubić (viola). Zbor je nastupio sa šest pjesmi: Sretna sigurnost, Pastire moj, Ljubav to si ti, Obećana djevica, Zdravo Marijo i Kao Marija.


Zbor župe Presvetog Trojstva iz Nedelišće uz voditeljicu Ivu Novak djeluje gotovo punih šest godina. Prvi nastup imali su na festivalu Zlatna harfa u Čakovcu 2019. godine. Redovito animiraju misu nedjeljom te sudjeluju na susretu župnih zborova povodom sv. Cecilije.

Ove godine po prvi puta nastupali su na Festivalu Dobroga Pastira u Varaždinu. Uz pjevače članovi zbora su i svirači: Ivan Mihaljević (klavijature), Vita Škrobar i Klara Kirić (gitare), Luka Klekar (cajon) . Zbor je nastupio sa četiri pjesme: Reci Marijo, Krovovi, Raduj se Marija, On je vladar.


-Ovom se prilikom zahvaljujemo jučerašnjoj publici, koja je unatoč teškom i sparnom vremenu, izdržala i ostala s nama u prekrasnoj glazbeno- duhovnoj večeri.-poručuju iz župe.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije