Općina Sveta Marija

ŽENE U VATROGASTVU Gabriela Jakupek Tokar ponosna je na svoje svetomarske vatrogaskinje

Gabriela je osoba koja je aktivno uključena u život i aktivnosti svog rodnog kraja, a uhvatili smo ju u trenutku bodrenja svetomarske ženske vatrogasne ekipe u natjecanju

Pod vrelim suncem koje je ove nedjelje, 11. kolovoza sjalo nad Svetom Marijom i 28. Međunarodnom natjecanju zaprežnim špricama naišli smo i na predsjednicu Općinskog vijeća Svete Marije, a ujedno i potpredsjednicu DVD-a Sveta Marija, voditeljicu Vatrogasne mladeži i pomlatka te vatrogasnu časnicu prve klase te sutkinju Gabrielu Jakupek Tokar.

Gabriela je osoba koja je aktivno uključena u život i aktivnosti svog rodnog kraja, a uhvatili smo ju u trenutku bodrenja svetomarske ženske vatrogasne ekipe u natjecanju.

Vjerno bodri svoju ekipu

“Ja, nažalost, nisam ove godine mogla sudjelovati u natjecanju zbog zdravlja, no došla sam bodriti djevojke. Prosjek godina ove ekipe je 25, a pratila sam ih i dok dok su bile mlađe, u kategoriji mladeži. Ponosna sam na njih jer su na ovom natjecanju prijašnjih godina često bile prve, a na državnim natjecanjima druge i treće. Djevojke su uključene u sve aspekte organizacije ovog natjecanja, pa i u prodaju tombole”, s ponosom je govorila Gabriela o svetomarskoj ženskoj ekipi.

Prva ženska ekipa iz Totovca, a Sveta Marija peta

Što se tiče ženskih vatrogasnih ekipa, na natjecanju u Svetoj Mariji pobjedu je odnijela ekipa iz Totovca, drugo mjesto zauzeo je Gornji Vidovec, a treće gošće iz Mađarske – Murakeresztur. Ekipa iz Male Subotice dobila je drvene medalje, odnosno zauzela četvrto mjesto dok je domaća svetomarska ekipa osvojila peto mjesto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije