O PROJEKTIMA I LOVSTVU

AKTUALNI SAT Postoje li planovi za izgradnju streljane i lovačkog doma u Murskom Središću?

Prošlotjedna je 24. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće otvorena aktualnim satom

U nastavku donosimo pitanja gradskih vijećnika Marka Varge i Milorada Mihanovića, te odgovore gradonačelnika Dražena Srpaka.

Milorad Mihanović: Ja vas sve skupa lijepo pozdravljam, zanima me koji projekti se trenutačno provode na području grada.

Dražen Srpak: Hvala lijepa na pitanju. Odgovor na Vaše pitanje na tragu je onoga što bi trebalo biti aktualno u ulici, odnosno naselju Sitnice. Prije nekih mjesec i nešto više dana je očišćeno smeće, dobili smo 200.000,00 eura od Fonda za zaštitu okoliša. Očišćeno je smeće oko romskog naselja, tj. ulice Sitnice i Hlapičine, postavljene su kamere i moram evo pohvaliti da sad tamo smeća više nema.

Čak smo i u Hlapičini uspjeli implementirati kante za odvoz smeća, a i tamo gdje je bilo puno smeća je zapravo zemljište za vaš društveni dom u Sitnicama na kojem uskoro kreću radovi. Javna nabava je gotova, ono što je možda zgodno za spomenuti, što će vjerojatno zanimati i medije, došle su dvije ponude. Jedna je nakon revidiranog troškovnika, znači svježeg troškovnika veća za skoro 100.000,00 eura, a druga je gotovo duplo veća od te.

Tak da u građevinskom sektoru i dalje vlada pomutnja, a mi ćemo naravno morati prihvatiti manju ponudu, tu nemamo izbora, ali to što je dobro je da smo gotovo cijeli taj iznos dobili iz proračuna Republike Hrvatske, tako da bi negdje do kraja godine Sitnice mogle imati taj društveni dom pod krovom. Sljedeća faza je uređenje unutrašnjosti, a za to moramo pribaviti sredstva.

Zatim je u tijeku Javna nabava za obnovu nove sportske dvorane. To bi trebalo negdje u listopadu krenuti, možda ako bude sve u redu, ako ne bude nekih žalbi. Zatim su tu staze Hlapičina – M. Središće i staza Peklenica. Šetnica u Peklenici je gotova uz neke još malo modifikacije, pa će onda krenuti prema Podturnu dalje. Tu je zatim vrtić za koji je potpisan Ugovor za radove, koji kreću sad odmah poslije godišnjih odmora. Time ćemo dobiti još tri skupine. Tu je zatim projekt za zaobilaznicu.

Bila je ideja da mi to projektiramo, međutim, s obzirom što je u prostornim planovima Grada i Županije ta prometnica ucrtana kao državna cesta, onda mi ne možemo projektirati, pa smo bili na sastanku u Ministarstvu i predali projektiranje Hrvatskim cestama. Tu je i rekonstrukcija glanog raskršća centra grada, što se polako priprema i to će valjda biti na rano proljeće, da i to riješimo. Evo to su neki najznačajniji projekti koji su u provedbi. Uz Zaželi i uz te druge stvari koje su aktualne. Skela Križovec je u izradi, do kraja godine bi trebala biti postavljena. Radimo projekt za malu skelu i to je manje-više to.

Marko Varga: Dobar dan, sve vas lijepo pozdravljam, imam jedno pitanje, kakvo je stanje lovišta na području Grada Murskog Središća, nakon što je Lovačko društvo „Zec“ otišlo u stečaj? Postoje li planovi za izgradnju streljane i lovačkog doma, s obzirom da su postojeći objekti u stečaju dobili novog vlasnika?

gradonačelnik DraženSrpak: Da li ste mislili na lovstvo ili lovište?

Marko Varga: Pa na lovstvo i na lovište

gradonačelnik Dražen Srpak: Okej, na jedno i na drugo. Dobro, znači kaj se tiče lovišta sve je u redu, LD Zecu su postali novoosnovano društvo „Zeko“, slijednik „Zeca“, i dobili koncesiju na 10 godina. Dakle, taj aspekt lovstva je riješen. Ovaj drugi nije, jer oni su otišli u stečaj i lovački dom je u stečaju prodan jednoj firmi u Zagrebu. Grad plaća mjesečni najam od nekih 150,00 eura. To nije trajno rješenje, jer tko zna što će novi vlasnik s time zapravo htjeti.

Bili su kod mene na sastanku lovci, iz oba lovačka društva, mi imamo ideju i želju da im pomognemo, a isto tako imamo i neke uvjete, a ti uvjeti su da smatramo da je jedno lovačko društvo u našem gradu dovoljno. Sad bi rekao da su oni na potezu, znači to bi trebalo biti nekakvo stapanje ta dva društva, a mi smo već pokrenuli inicijativu za promjenu prostornog plana kako bi se na saniranoj Hrastinki omogućilo postavljanje streljane i lovačkog doma, a trebali bismo i po stečajnom postupku vezanom uz lovački dom na gradski račun dobiti oko 170.000,00 eura, što bi bilo vjerojatno dovoljno za te radove, možda nešto malo bi falilo.

Uglavnom s time bi se pitanje lovstva dovelo u željenom pravcu i mislim da je moja poruka s ovog Gradskog vijeća i jednima i drugima vrlo jednostavna i vrlo jasna. Znači u Murskom Središću je dovoljno jedno lovačko društvo i to će biti nama motivacija da mi taj projekt pokrenemo i realiziramo.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije