PRISJETIMO SE

SEDMA OBLJETNICA Teta Liza: Vječna čuvarica međimurske tradicije i inspiracija svima mama

Danas obilježavamo sedmu godišnjicu smrti naše drage tete Lize, žene čije je srce kucalo u ritmu međimurske popevke

Teta Liza bila je čuvarica međimurske tradicije, žena koja je svojim glasom i predanošću očuvala najljepše popevke našeg kraja.

Njena ljubav prema međimurskoj pjesmi nije bila samo hobi, već način života i misija – da se naša popevka nikad ne zaboravi, već da se prenosi s generacije na generaciju, kao dragocjeni biser našeg kulturnog nasljeđa.

Njeno srce bilo je ispunjeno glazbom koja je nosila dušu našeg kraja, a njezina posvećenost tome da popevka živi bila je inspiracija svima nama. Svakom izvedenom pjesmom, svakom zabilježenom notom, teta Liza je obnavljala i jačala naše korijene.

Teta Liza ostat će zauvijek u našim srcima, kao simbol ljubavi prema međimurskoj popevki i tradiciji koju je neumorno čuvala, a njezino nasljeđe živi i dalje u svakom tonu i svakoj riječi pjesme koju je s ljubavlju prenosila i čuvala.

Iako više nije među nama, Teta Liza ostaje vječna inspiracija i simbol ljubavi prema svojem kraju i tradiciji, pa joj je tako tradicionalno počast odao i župan Posavec, zapalivši svijeću u spomen velike promotorice međimurske popevke.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije