GRAD RUDARA

MURSKO SREDIŠĆE Održana 24. sjednica Gradskog vijeća – Fokus na promet, lovstvo i nove projekte

U petak, 9. kolovoza s početkom u 17.00 sati održana je 24. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće

Na aktualnom satu bilo je rasprava o prometu i zahvatima na prometnicama te novoj južnoj zaobilaznici koja bi se trebala projektirati zajedno sa studijom utjecaja na okoliš već iza godišnjih odmora.

Raspravljalo se o brojnim projektima na području Murskog Središća koji se trenutno provode, a vijećnike je zanimalo i stanje u lovstvu i lovištima, pri čemu je naglašeno da je želja grada jedno lovačko društvo na području grada, a da bi budući lovački dom i streljana svoje trajno mjesto mogli naći na području parka saniranog odlagališta Hrastinka.

Saznalo se da će se izraditi i idejno rješenje za novu ogradu na groblju Križovec – Peklenica. Nekoliko pitanja bilo je vezano uz klimatske promjene, pri čemu je zaključeno da Mursko Središće ima dobru opremu za obranu od poplava, a grad će u nadolazećim godinama krenuti i u izradu zelenih oaza kako bi se stvaralo što više hlada.

Nova zgrada u vlasništvu Grada Mursko Središće svoju će svrhu pronaći kao rođendaonica i središte Murs Ekoma, a kompletno financiranje tražit će se iz nacionalnih sredstava.

Po preseljenju Murs Ekoma, sadašnji će prostori biti nova psihološka ambulanta. Stanje u dobrovoljnim vatrogasnim društvima sjajno je, a uskoro će se održati i velika 90. obljetnica DVD-a Križovec. Još jedna tema koja je došla na dnevni red aktualnog sata bilo je upozorenje skupljačima sekundarnih sirovina koji u neprimjereno vrijeme na razglas ulicama grada puštaju svoje reklame. Na to će se upozoriti i policija.

Na dnevnom redu našlo se pet točaka. Prva točka bio je Prijedlog Odluke o usvajanju Polugodišnjeg obračuna proračuna Grada Mursko Središće za razdoblje od 1.1.2024. do 30.6.2024. Zaključak je da je poslovanje stabilno i da je prenesenim viškom iz prošle godine Grad Mursko Središće s proračunskim korisnicima u plusu 399.400,61 eura.

Druga je točka bio Nacrt Strateškog razvojnog plana Grada Mursko Središće za razdoblje 2024. do 2031. godine, pri čemu su vijećnici zamoljeni da se uključe s prijedlozima nadopune strateškog plana kako bi dobio što kvalitetniji konačni oblik.

Treća je točka bila informacija o stanju prometa s nacrtom Prijedloga mjera u svrhu veće sigurnosti svih sudionika u prometu, gdje je odlučeno da će se pričekati donošenje novog Zakona kojim bi jedinice lokalne samouprave imale veće ovlasti u donošenju mjera za sigurnost u prometu, čemu će uslijediti i donošenje sveobuhvatnog elaborata.

Četvrta je točka bila Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za zakup i prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Mursko Središće, a posljednja Prijedlog Odluke o osnovici i koeficijentu za obračun plaće gradonačelnika Grada Mursko Središće.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije