ČETVRTI DIO

SAZNALI SMO Gdje i kako ljeto provode poznate Međimurke i Međimurci?

Donosimo vam četvrti dio minirubrike o ljetnim putovanjima i dogodovštinama domaćih poznatih ličnosti

Duboko smo zakoračili u vrijeme godišnjih odmora. Razdoblje od sredine srpnja do sredine kolovoza kao da prepolovljuje međimursku populaciju, a na ulicama vlada zatišje i ljetna žega.

Tu i tamo poštom dođe razglednica ili pak koja ljetna fotografija preko društvenih mreža: “Ljetni pozdrav iz…”. Javljaju nam se prijatelji i rođaci sa svih strana svijeta pa su nas inspirirali da našim poznatim Međimurkama i Međimurcima postavimo pitanje gdje i kako provode ljeto.

Donosimo vam četvrti dio minirubrike o ljetnim putovanjima i dogodovštinama domaćih poznatih ličnosti.

Ljerka Cividini, gradonačelnica Grada Čakovca, otići će na zasluženi odmor nakon najveće međimurske manifestacije, Porcijunkulova: „Porcijunkulovo je vrhunac ljetnih događanja u Čakovcu te nakon što smo ga uspješno priveli kraju, slijedi period kad treba napuniti baterije za nove i stare izazove. Kažu da je najbolje za godišnji otići izvan mjesta u kojem živite i radite pa ću u kolovozu spojiti tjedan dana te sa suprugom otići na naš Jadran. Vjerujem da će nakon povratka s mora biti još pokoja prilika za koji slobodni dan ili vikend koji ću, naravno, provesti sa svojom obitelji, posebno u društvu unuka i unuke. Zbog prirode mog posla, ljetno razdoblje nije ništa manje intenzivno nego neko drugo doba godine, tako da vremena za obitelj i sebe nemam kao što sam imala ranije. No uspijevam si organizirati aktivnosti, a slobodne trenutke provodim u društvu svojih najdražih”.

Alenka “Alja” Novak, poznata volonterka Crvenog križa, kaže kako će joj ljetna sezona itekako biti radna: “Do 1. rujna ću raditi punom parom. Nema mirovanja. A onda s četiri volonterke putujem na edukaciju na Krk gdje ćemo, osim usvajanja novih znanja i informacija, malo i odmoriti. Edukacija će trajati četiri dana. Po povratku kući, idem natrag u prvi razred. Naime moja unučica kreće u prvi razred i pomoći ću joj u prijelaznom razdoblju.”

Nikola Novak, načelnik Općine Nedelišće nije imao sreće na godišnjem odmoru: “Tjedan dana sam bio na Pagu gdje moja obitelj godinama ljetuje. Uživao sam samo u tri dana, a četiri dana sam proveo u virozi. Trenutno imamo desetak gradilišta na području Općine i dok se radi, ne mogu razmišljati o odmoru. Možda ću otići nekamo za vrijeme zimskih blagdana.

Roko Farkaš, poznati atletičar i najbrži Međimurec te hrvatski rekorder na 200 metara kaže pak kako neće ljetovati, nego se u Varaždinu već nekoliko tjedana priprema za sljedeće natjecanje: “Već tri ili četiri tjedana odrađujemo pripreme u Varaždinu za Svjetsko juniorsko prvenstvo u atletici koje će se održavati u Peruu od 27. do 31. kolovoza. Nažalost, ove godine nigdje neću ljetovati”.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije