prigodan program

VIDEO/FOTO Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Sveta Marija

Općina Sveta Marija već tradicionalno obilježava svoje dane uoči blagdana Velike Gospe

Danas, 8. kolovoza, s početkom u 19 sati u Domu kulture u Svetoj Mariji započela je svečana sjednica koju je otvorila predsjednica Općinskog vijeća, Gabriela Jakupek Tokar te tom prilikom istaknula puno lijepih stvari poput početka dogradnje vrtića, završetak aglomeracije, rasvjete prema Donjem Mihaljevcu, no prisjetila se i onih loših poput nedavnog nevremena.

-Iza nas vijećnika je zahtjevna godina u kojoj smo se trudili donositi odluke za boljitak i dobrobit naših mještana. U nadolazećem razdoblju očekuje nas puno malih, no i završetak velikog projekta koji bi svima život u općini trebao učiniti ljepšim i lagodnijim. Neka nam svima bude cilj međusobno uvažavanje i pomaganje što smo i pokazali u proteklim danima. Isto tako, neka nam bude cilj ostanak mladih u Općini jer to znači i svijetlu budućnost. Sretni vam Dani Općine Sveta Marija! – rekla je Gabriela Jakupek Tokar.

Načelnica Đurđica Slamek pobrojala je brojne projekte i aktivnosti koje se provode u općini te zahvalila mještanima što su složni u svakom trenutku.

U srcu donjeg Međimurja

Župan Matija Posavec istaknuo je kako se Sveta Marija nalazi na samoj sredini donjeg Međimurja, te se također prisjetio nevremena koje je nedavno pogodilo Međimurje, pri čemu je posebno stradala Sveta Marija.

-Sama brzina te organizacije, kako su se u vrlo brzom vremenu aktivirali i vatrogasci, i mještani i načelnica te istog trena pomogli onima koji su ugroženi zaslužuje svaku pohvalu. – rekao je župan i nadalje se osvrnuo na razvoj Svete Marije.

-Cijeli potez razvoja donjeg Međimurja koji uključuje i Svetu Mariju jako lijepo napreduje u obrazovnim, sportskim i kulturnim segmentima, no jako mi je drago što nakon nekoliko godina završavamo velike projekte. Početkom školske godine, 9. rujna otvaramo dvije nove učionice u OŠ Sveta Marija, dok početkom sljedećeg polugodišta očekujemo i otvorenje dvorane, ovisno o izvođačima radova.

-To su sve veliki projekti koje zaslužuje škola, učenici i mještani Svete Marije. Sveta Marija ima najboljeg mladog tehničara Međimurja i trećeg u Hrvatskoj, a to je učenik Karlo Košak. Učenici su bili najuspješniji i u skupljanju papira, a puno njih, uz svoje mentore, pokazuje odličan primjer male i uspješne škole. – zaključio je župan.

Svečanoj sjednici također je predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, saborski zastupnik Ivica Baksa, zamjenik gradonačelnika Grada Preloga Zdravko Kvakan, načelnici međimurskih općina, ravnatelji i direktori javnih poduzeća te brojni mještani.

Program su svojim glazbenim izvedbama uveličali Tena Panić, tamburaški sastav KUd-a IMK Sveta Marija s voditeljem Nikolom Karažincem.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije