ŠTRIGOVA

ROBADJE Ivana Golenko: Izbor za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu savršena je prilika za predstavljanje Međimurja

U listopadu, točnije 12. listopada u Benkovcu održat će se izbor za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu, izbor koji je 2021. godine osvojila Međimurka Mateja Vranović iz Gardinovca

U listopadu, točnije 12. listopada u Benkovcu održat će se izbor za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu, izbor koji je 2021. godine osvojila Međimurka Mateja Vranović iz Gardinovca.

Ove će godine Međimursku županiju predstavljati Ivana Golenko iz Robadja kraj Štrigove o kojoj smo već nekoliko puta pisali.

Vlasnica OPG-a Pešta uzgaja domaće povrće kako se nekada to radilo, uzgaja kokoši i domaća jaja koju koristi u domaćoj tjestenini i kolačima. Proizvodi sokove i nusproizvode od voća i bilja s imanja koje obrađuje zajedno s mužem. Majka je dvoje djece, tinejdžerice i vrtićarca. Uskoro će otvoriti i vlastitu trgovinu tjesteninom i domaćim proizvodima u Štrigovi, ali i ugostiteljski objekt samo s domaćim jelima.

Pripreme su već počele

Za izbor kaže da ne zna što ju čeka u Benkovcu, no već sada priprema izložbeni stol s domaćim, tradicionalnim međimurskim proizvodima. Njezina obitelj je ponosna na nju i podržavat će ju cijelim putem.

Upitali smo ju i kako je došla na ideju da se prijavi za izbor: “Ideja zapravo nije moja. Maja Zelenić, koja se prošle godine natjecala na izboru, me prijavila i ja sam to prihvatila. Mislim da će to biti dobra prilika za predstavljanje Međimurja i naših domaćih proizvoda.”

Ivana sve radi sa srcem

Upitali smo i Maju Zelenić zašto je predložila Ivanu za izbor. “Ja sam jedna od članica Udruge hrvatskih uzornih seoskih žena i bivša sam sudionica izbora. Mislim da je Ivana jako vrijedna žena i da zaslužuje predstavljati naše Međimurje. S obzirom na to koliko se trudi ‘delati po starinskim’, da ima veliki asortiman domaćih proizvoda koje može ponuditi, drago mi je da je pristala i da želi sudjelovati na izboru. Vidljiva je Ivanina ljubav prema radu, da sve radi sa srcem”, otkrila nam je Maja.

Izbor za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu organizira Udruga Uzorne hrvatske seoske žene, a izbor pomno prati i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva. U listopadu ćemo pomno pratiti izbor i navijati za našu Ivanu. Sretno!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije