prelog

UDRUGA MUDRE Nikolina Vrbanec: ‘Cilj nam je educirati roditelje’

Novoosnovana udruga Mudre u Prelogu započela je s radom početkom ove godine

 Ovo je prva takva udruga u Međimurskoj županiji osnovana s ciljem da se putovanje životnim izazovima svake obitelji olakša. Osnivačice Nikolina Vrbanec, Dora Kolačko, Lucija Horvat i Ksenija Keča prepoznale su da je nedostupnost stručnog kadra i ekonomska situacija često prepreke obiteljima u potrazi za podrškom koja im je potrebna kako u trudnoći i prvim trenutcima roditeljstva, toliko i dalje u razvoju djece što ih je dovelo do otvaranja udruge.


– Naša vizija je stvaranje zajednice gdje svaka obitelj ima pristup stručnim resursima, informacijama i podršci koja im je potrebna da izgrade snažne, zdrave i sretne živote, rekla je predsjednica Udruge Nikolina Vrbanec, prvostupnica primaljstva i specijalistica za dojenje.


U vrijeme kada su društvene mreže preplavljene informacijama, a mlade obitelji često plivaju u moru neprovjerenih podataka, teško dolaze do pravih informacija, znanja i podrške na vrijeme, stručnjakinje koje su se udružile u udruzi Mudre žele pružiti što više besplatnih, ali kvalitetnih i provjerenih informacija svim roditeljima.


– Naš tim čine porodna edukatorica i edukatorica za roditelje Dora, magistra logopedije Lucija, fizioterapeutkinja Ksenija i ja kao primalja i specijalistica za dojenje. Upravo je stručnost preduvjet za pružanje podrške roditeljima, majkama, ali i našim kolegama, kaže Nikolina.


Besplatne radionice


Organizacija besplatnih radionica, webinara i edukacija bit će im jedna od osnovnih djelatnosti s ciljem informiranja roditelja o važnim aspektima trudnoće, poroda i razvoja djeteta.


– Povezale smo se i trenericom Ivanom Posavec koja može pružiti potporu u oporavku žena nakon poroda što je također jako važan aspekt u samim početcima majčinstva, kao i nutricionisticom Ivanom Domislović te psihologinjom Majom Baksom, dodaje Nikolina.


– Mnoge trudnice s puno volje i entuzijazma se pripremaju za sam porod, no primjećujemo da se malo njih odvaži educirati o samom vremenu nakon poroda, odnosno babinju. I zato smo mi tu. Kada nam bebica stigne u ruke, zapljusne nas realnost i često velika količina stresa, a uz pomoć stručne osobe sve se to može anulirati, kaže.


O ovakvim i sličnim temama održat će se nekoliko besplatnih radionica i predavanja, a jedna takva slijedi već 5. listopada. Članice udruge organiziraju i šetnju te druženje mama s bebama svakog petka u 9 sati na preloškoj marini, a 20. kolovoza s početkom u 9 na marini će se održati i piknik za mame i trudnice.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3615

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije