OSVOJILA ZLATO I SREBRO

PLIVANJE Sara Puklavec iz Preloga briljirala na Raslinskom plivačkom maratonu

U mjestu Raslina pored Šibenika unatrag 14 godina održava se Plivački maraton Raslina koji je prije 7 godina postao i prvi hrvatski maraton primljen u Global Swim Series, globalnu plivačku organizaciju osnovanu u Kanadi, koja se bazira na natjecanjima u otvorenim vodama

Svake godine ova prestižna utrka okuplja sve više plivača iz cijeloga svijeta, a u nju se i ove godine, drugu godinu za redom, uključila i perspektivna 17-godišnja plivačica iz Preloga Sara Puklavec, široj javnosti već poznata po brojnim uspjesima na plivačkim natjecanjima.

U okviru Raslinskog maratona koji se održao pretprošle subote, 27. srpnja plivao se tradicionalni maraton na 5 km, utrka na 1,5 km, te 3 dječje utrke. Preložanka Puklavec natjecala se s više desetaka natjecateljica u kategoriji 1.5 km, što je otplivala za 22,50 minute i time u svojoj kategoriji natjecateljica od 16 do 19 godina osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju, dok je u apsolutnoj kategoriji (sve natjecateljice bez obzira na dob) njen rezultat zaradio 2. mjesto, odnosno srebrnu medalju.

O svom sjajnom rezultatu i iskustvu kaže:

„Iako svakodnevno treniram 2 puta po više sati u bazenu, obožavam plivati u moru i jezerima, jer je to uvijek nepredvidivo i nikad ne znaš na kakve ćeš prepreke naići. Vremenski uvjeti se stalno mijenjaju, pa jednom 1,5 km može trajati 20 minuta, a drugi put 25 minuta, zbog valova, vjetra ili prevelike vrućine. Uz to, sam moraš paziti na smjer u kojem ideš, dok je u bazenu to jednostavnije, samo se trebaš držati svoje trake. U svakom slučaju svaki je maraton jedinstven jer uvijek iznova testira plivačevu izdržljivost, prilagodljivost i mentalnu spremu.

Kako mi treniramo svi u bazenima, na otvorenoj vodi valja malo prilagoditi i tehniku kraul plivanja.“ – kaže sjajna mlada plivačica i nastavlja – „ovaj maraton nije imao posebnih valova, pa je bilo dobro, ne pretjerano zahtjevno.

Lani sam inače na tom maratonu osvojila zlato i u svojoj kategoriji i u apsolutnoj kategoriji, ali ove sam se godine malo čuvala za državno natjecanje u Mađarskoj, koje počinje upravo sada, u utorak 6. kolovoza. No i ovogodišnjim rezultatom i osvojenim mjestima sam više nego zadovoljna“ – zaključuje uz osmijeh, dok joj se oko vrata sjaje zlatno i srebrno odličje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije