dan pobjede i domovinske zahvalnosti

ČAKOVEC Gradonačelnik Dražen Srpak kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora

Gradonačelnik Dražen Srpak kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora na obilježavanju dva važna događaja iz novije hrvatske povijesti

U Čakovcu je polaganjem vijenaca i svijeća, svetom misom i svečanom akademijom obilježen Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, ali i 34. obljetnica osnutka prvih oružanih snaga Republike Hrvatske u organizaciji udruge Prvi hrvatski redarstvenik.

Kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, gospodina Gordana Jandrokovića, obilježavanju je prisustvovao i gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak.

U svojem govoru osvrnuo se na veliku povijesnu važnost onih koji su prvi uzeli oružje u ruke i stali u obranu Domovine, kao i na veliku pobjedu 5. kolovoza 1995. za koju je bilo potrebno veliko zajedništvo i povjerenje, kao i velika diplomatska vještina prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana pod čijim smo vodstvom postali samostalna, suverena i demokratska Republika Hrvatska.

Najveći naklon ide braniteljima kojima ne treba nikad prestati zahvaljivati što su svojom požrtvovnošću postavili temelje naše Domovine. Danas s vremenskim odmakom težina je njihove požrtvovnosti još i veća jer u onim neizvjesnim vremenima nije se moglo znati kamo će ih njihova hrabrost i put odnijeti.

Uz gradonačelnika Srpaka, obilježavanju su prisustvovali i međimurski župan Matija Posavec, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, predsjednik udruge Prvi hrvatski redarstvenik Zdravko Lončar, izaslanik ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, Vladimir Faber, predstavnik Vlade RH general Josip Lucić, sudionik vojno-redarstvene operacije Oluja Josip Lisjak, saborski zastupnik Ivica Baksa, izaslanik glavnog ravnatelja policije i načelnik Policijske uprave Međimurske Ivan Sokač, voditelj Ureda za poslove obrane Čakovec Vlado Hranjec, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Hrvatskoj – Podružnica Međimurske županije Stjepan Horvat, predstavnici braniteljskih udruga s područja Međimurske županije, Matice hrvatske Ogranka Čakovec te udruga civilnih društava.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije