PORCIJUNKULOVO 2024.

SAJAM U DOBA ZRINSKIH Novitet na Porcijunkulovom koji svi hvale

Stari grad Zrinskih ove je godine u potpunosti uključen u Porcijunkulovo, i to zbog odlične ideje organizatora da jezero i dvorište Starog grada pretvori u povijesni prikaz

Stari grad Zrinskih ove je godine u potpunosti uključen u Porcijunkulovo, i to zbog odlične ideje organizatora da jezero i dvorište Starog grada pretvori u povijesni prikaz kako se prije nekoliko stotina godina trgovalo, kako su izgledali gradski trgovi te kakve bismo sve zanate i delicije mogli naći na štandovima.

Ono što je odmah pri mostu palo u oko jest činjenica da veliki broj roditelja i djece, posebno mladih obitelji, posjećuje Sajam u doba Zrinskih. Kako i ne bi, statisti i glumci privlače povijesnim kostimima, na štandovima se nude svakakve zanimljive stvari od drveta i kože, kod alkemičara možete vodu pretvoriti u zlato, kod štampara možete otisnuti stranicu na tiskarskom stroju, na kolu sudbine možete saznati kakvu su vam sudbinu zvijezde namijenile, a ako netko od članova obitelji nije bio dobar, možete ga poslati krvniku na “terapiju”.

U večernje sate u jezeru možete vidjeti i uzbudljive bitke vitezova u konjičkom turniru, sokolare te vatreni spektakl.

Svako malo gomilom ljudi prošetaju i dvorske djeve i plemići sa slugama, a talijanski glazbeni sastav Le tre cipolle oduševljava posjetitelje renesansom plesnom glazbom.

Sve je na mjestu, dražesno, opušteno i zaigrano – onako kako i treba biti. Za Sajam smo od posjetitelja čuli samo riječi hvale, ali i jednu kritiku: “Trebali su se prije sjetiti nešto takvo dovesti u Čakovec.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije