PORCIJUNKULOVO 2024.

UGOSTITELJSKA PONUDA Burgere i falafel više cijene mladi, dok se langoši najviše prodaju

Prošetali smo Porcijunkulovom s namjerom kušanja ponekog specijaliteta koji se nude gladnim posjetiteljima

Prošetali smo Porcijunkulovom s namjerom kušanja ponekog specijaliteta koji se nude gladnim posjetiteljima. Naravno, najviše je štandova s langošima, koji se i najviše kupuju, uz štandove s kokicama, sladoledom i sokovima.

Standardna ponuda na Trgu Republike uključivala je roštilj s kobasicama i ćevapima, između ostalog, dok su one zanimljivije stvari, posebno mladima, bile strateški raspoređene po zonama. Posebno nam se svidjelo što se raspoređivanjem po zonama razbila gužva u gradu, ali i iskoristilo zelenilo Perivoja Zrinskih. U parku, kod Dječje zone, naišli smo na najjeftinije langoše na Porcijunkulovom, ali i ponudu koja je uključivala hot dogove, hamburgere te burgere s trganom svinjetinom.

U “jezeru” smo svratili do tematsko uređenog prodajnog mjesta, koje je pratilo sajam iz doba Zrinskih. Očekivali smo nešto iz kuharice Zrinskih, no nudila su se dva jela – Topovski udar i Raščehnuti pajcek (malo bogatiji burger i trgana svinjetina). Malo dalje, kod mosta, u pečeranji su se vrtjeli cijeli pilići i odojci. Polovica pileta i mlinci za 10 eura… dobra trampa. Kod Scheierice su se smjestili kamiončići s pizzom i corn dogom, no najviše nas je tu oduševio štand s trgancima “za van. U Urbanoj zoni se pak smjestio upečatljivi ugostiteljski kamiončić obitelji Taub sa specijalitetima iz Bliskog istoka. Nakon što smo prošli sve, odlučili smo se za falafel (iz znatiželje) i langoš u Perivoju jer nije Porcijunkulovo ako se ne pojede barem jedan langoš.

Što se pak slatkoga tiče, palačinke, vafle, fritule, lubenicu u čaši zasjenili su domaći kolači na štandu OPG-a Pešta i međimurska gibanica u kućici OPG-a Jančec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije