DOSTI

URADI SAM – BUDI KREATIVAN II Održan prvi dio aktivnosti u sklopu projekta

U sklopu projekta "Uradi sam – Budi kreativan II" kojeg provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, a financira ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja održane su prve aktivnosti projekta

Provedene su radionice “Male vezilje” u suradnji s Humana Novom gdje su učenici petih i šestih razreda Osnovne škole Domašinec i Osnovne škole Draškovec učili šivati gumbiće na odjeći, napraviti zakrpu te se upoznali s različitim tekstilnim materijalima.

U sklopu radionica “Papam fino” uz pomoć  volontera Učiteljskog fakulteta u Čakovcu djeca su naučila izraditi smoothie, raw slastice i slane namaze te su se upoznala s zdravom prehranom. Također, članovi poludnevnog boravka Društva osoba s tjelesnim inavliditetom sudjelovali su na radionicama “Papam fino” koje im je održala voditeljica projekta Maja Bogdan u suradnji s volonterom Abelom Babićem.

Na radionici su slagali kekse, raw slastice, smoothije i slane namaze, a radionice su se polaznicima svidjele jer su mogli sudjelovati u samoj pripremi svog zdravog obroka.

U petak, 21. travnja održan je Fitpiknik na prostoru školskog igrališta Osnovne škole Draškovec, odnosno sportsko druženje koje je okupilo ukupno 80-tak sudionika, među kojima su djeca iz Osnovne škole Domašinec i Osnovne škole Draškovec te članovi Društva koji su se mogli susresti s različitim sportskim disciplinama i pritom su se dobro zabavili.

Do kraja projekta, sudionike očekuje ciklus radionica “Lutkarica”, posjet Centru “Med dvemi vodami” u Križovcu te izlet u Sv.Martin na Muri (posjet Mlinu na Muri, Opg-u Hažić i Izletištu Goričanec).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije