OLIMPIJSKE IGRE

FOTO Filip Ude pruža podršku kolegama Srbiću i Benoviću u Parizu

U predahu između vlastitih treninga te nadziranja radova koji teku u Macanovom domu i budućoj gimnastičkoj dvorani kod Učiteljskog fakulteta, Filip Ude našao je vremena da otputuje u Pariz te osobno pruži podršku svojim prijateljima, gimnastičarima Tinu Srbiću i Aurelu Benoviću, pred njihove nastupe u finalima Olimpijskih igara

Kratki boravak u Parizu je, uz druženje i krug biciklima po Olimpijskom selu, iskoristio i za provjeru kako gimnastička borilišta izgledaju s druge strane kamere te za prisjećanje na vlastite olimpijske nastupe.

Najbolji sportaš Čakovca i Međimurja svih vremena nastupio je na trima Olimpijskim igrama (Peking 2008., London 2012. i Rio de Janiero 2016.)te je osvojio jedno srebro na konju s hvataljkama.

Drugo mjesto na Igrama u Pekingu bila je prva hrvatska gimnastička medalja na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri, a taj rezultat ponovio je tek Tin Srbić na preči u Tokiju 2020. I dok Srbić i Benović nestrpljivo čekaju svoje nastupe u finalu Olimpijskih igara na preči odnosno preskoku, naš Filip fokusiran je na sljedeći olimpijski ciklus.

Kako je najavio, 2028. i Los Angeles su njegov novi cilj i želja, a pripreme za to su već počele i to u novoj, svakim danom sve uređenijoj, gimnastičkoj dvorani kod Učiteljskog fakulteta. Gimnastička jama i novi parter u međuvremenu su pojačani konjem s hvataljkama, ručama i gredama, dok ostale sprave u dvoranu stižu uskoro.

Ne sumnjamo da će poboljšani uvjeti koje ova dvorana nosi i koje su Fićo i ostali natjecatelji iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan apsolutno zaslužili pridonijeti još većoj njihovoj motivaciji na treninzima te, u konačnici, novim gimnastičkim uspjesima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije