VIKEND U SLOVENIJI

KOLOVOZ U LENDAVI Doživite puls grada kroz bogate festivalske događaje – Festival Vinarium

Lendava, okružena  prelijepom prirodom i vinorodnim područjem, ovog kolovoza poziva vas na brojna turistička događanja. 

default

Vidikovac Stolp Vinarium, turistički magnet Pomurja, otvoren 2015. godine, osvaja pogledom na četiri zemlje – Sloveniju, Mađarsku, Austriju i Hrvatsku, te je postao popularna destinacija brojnim posjetiteljima. Već nekoliko godina etabliran je Festival Vinarium, koji će se ove godine održati od 24. do 31. kolovoza 2024. godine,  objediniti će kulinarske, etnološke i kulturne manifestacije koje će Lendavi udahnuti festivalski duh.

Manifestacije će se odvijati ne samo u Lendavi nego i kod Vidikovca Vinarium Lendava.

Na visini od 42 metra pruža se prekrasan panoramski pogled na četiri zemlje: Sloveniju, Hrvatsku, Austriju i Mađarsku. Popnite se uz 240 stepenica ili se odvezite panoramskim dizalom i uživajte u čudesnom prizoru prirode. Čelična konstrukcija, inspirirana pletenjem košara, vijuga oko devet katova i čini toranj Vinarium zaista impresivnim. Uživajte u kulinarskim delicijama kao što su langoš, bograč i kurtoš, probajte lokalna vina u kulinarskim kućicama kod Vidikovca Stolp Vinarium ili si priuštite pravu prekmursku gibanicu u kafiću Vinarium.

Predlažemo da ovog kolovoza spojite uživanje u pogledu s vidikovca, adrenalin, kulinarske užitke i manifestacije poput Vina s pogledom, tržnicu kod Vinariuma, dječji program, izložbe i naravno bogat program za 9. rođendan Vinariuma Lendava.

Na Vidikovcu Stolp Vinarium moći ćete uživati u čaši lokalnog vina i pogledu na krajolik četiriju zemalja. Degustacija vina održat će se 10. kolovoza od 15 sati nadalje.

Na prilazu ispod vidikovca Vinarium 15. kolovoza od 10 sati nadalje održat će se tržnica lokalnih proizvoda i domaćih prerađevina. Obavezno posjetite tržnicu, gdje možete birati među proizvodima prirodne kozmetike, lončarskim proizvodima, domaćim sokovima i džemovima, te još puno toga. Kupujte lokalno!

Pored bogatog programa u Lendavi, kod Vidikovca Vinarium djeca će moći uživati u radionicama, oslikavanju lica pod krošnjama vidikovca te se zabavljati na napuhancima.

Za oba događaja u Lendavi je organiziran besplatan autobusni prijevoz do Vidikovca Vinarium – tijekom Bogračfesta od crkve sv. Katarine i tijekom Lendavske trgatve od trgovine Spar Lendava.

–              22. kolovoza u 17 sati u kupoli tornja Vinarium održat će se dodjela nagrade za fotografski natječaj “Stolp Vinarium na fotografijama”. Amaterski fotografi zabilježili su prekrasne poglede na vidikovac, a posjetitelji su mogli glasovati za svoju omiljenu fotografiju.

–              30. kolovoza u 17 sati u kupoli vidikovca otvorenje izložbe Črnjanskih čipki, gdje će biti izloženi radovi čipkarica iz Črne na Koroškem. U kratkom kulturnom programu sudjelovat će pjesnik Stanko Grl i glazbeni pratitelj Blaž Pavlin. Izložba će biti otvorena do 3. listopada 2024.

Vidikovac Vinarium će 7. rujna slaviti svoju 9. godišnjicu. Proslava će se održati od 11 sati nadalje, a uključuje svečanost, glazbeni program s nastupom grupe Tarapana bend i Frano Pehar, posjet Vinske kraljice Slovenije, dječji program i kulinarske delicije. Ne zaboravite također na očaravajuće poglede i adrenalinsko iskustvo Zipline Vinarium.

Kulinarske delicije, očaravajući pogledi, lokalna vina vas pozivaju na Vidikovac Vinarium Lendava, ne samo u kolovozu nego cijele godine.

Jeste li već čuli za jedinu duplu čeličnu sajlu u Sloveniji – Zipline Vinarium? Zanimljivo za sve one koji žele malo uzbuđenja tijekom posjeta Lendavi. Za mlade i starije – ali i one mlade u srcu.

Spustite se niz čeličnu sajlu dugu nešto više od 500 metara i dosegnite brzinu do 65 kilometara na sat.

Na zipline vas do točke spuštanja prevozi kombi, iskusni instruktori vam sve detaljno objašnjavaju i pokazuju na startnom poligonu. Odgovaraju na sva moguća pitanja kako bi lakše prevladali strah, i kako bi vam spuštanje ziplinom bilo što ugodnije – čeka vas nezaboravno iskustvo.

Program Festivala Vinarium 2024:

–              23. kolovoza: Koncert pod zvijezdama

–              24. kolovoza: Bogračfest

–              25.-29. kolovoza: Etno večeri

–              30. kolovoza: Večer lendavskih vina i koncert uoči manifestacije Lendavska trgatev

–              31. kolovoza: Lendavska trgatev

Bogračfest je najveće natjecanje u kuhanju bograča u Sloveniji i održava se u staroj gradskoj jezgri Lendave. Prijavljene grupe natječu se za titulu najboljeg bograča, događaj je poznat po jedinstvenom gulašu i atmosferi koju stvara u staroj gradskoj jezgri Lendave, koja također nosi titulu Svjetske prijestolnice Bograča.

Etno večeri u posljednjim danima kolovoza donose poseban šarm na ljetnu pozornicu Kazališne i koncertne dvorane Lendava. Svake večeri posvećene su jednoj od nacionalnosti ili manjina: romskoj, slovenskoj, mađarskoj, hrvatskoj i srpskoj. Narodne pjesme, suvremene izvedbe, glazbena baština i plesovi, sve uz tradicionalne okuse kulinarskih delicija.

Večer lendavskih vina bit će posvećena prezentaciji i degustaciji vrhunskih lokalnih vina. Događaj će se održati u ambijentu Krone kod Gradske vijećnice uz glazbenu pratnju i predstavit će lendavske vinare i vinogradare koji se ponose izvanrednim vinima, kao što je laški rizling.

Lendavska trgatev je tradicionalna etnološko-kulinarska manifestacija koja se održava u znaku povorke s bogatom kulturnom baštinom. Događaj uključuje program za djecu, bogatu kulinarsku ponudu i cjelodnevni glazbeni program.

Lendava vas u kolovozu poziva na raznovrsne događaje koji će zadovoljiti sve ukuse i uzraste. Ne propustite priliku da doživite atmosferu Lendave kroz pravo festivalsko ozračje Festivala Vinarium!

Turistična zveza Lendava vabi srdačno vas poziva!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije