PORCIJUNKULOVO 2024.

DOSJE “LANGOŠ” Lokacija diktira cijenu – čemu žalopojke, kad se može i prošetati

Lokacija diktira cijenu langoša, treba samo prošetati i posjetiti cjelokupnu ponudu Porcijunkulova, a ne samo strogi centar

Velike, univerzalne i nepromjenjive istine su da je svemir beskonačan, da se laste i rode vraćaju u naše krajeve u proljeće i da Međimurci početkom kolovoza padaju u trans zbog cijena langoša na Porcijunkulovo. 

Na društvenim mrežama, kao i uvijek na prvi dan manifestacije, povela se prava diskusija i zazivala hajka na ugostitelje – cijena langoša je 5 eura! Komentari Međimuraca dali su do znanja da nitko iz Međimurja neće posjetiti Porcijunkulovo jer, evo, langoši su preskupi.

A jučerašnje otvorenje i naša današnja šetnja centrom pokazala je da su se Međimurci ipak predomislili.

I mi smo prošetali gradom i provjerili cijene tog famoznog langoša, komada prženog tijesta. Naravno, lokacija diktira cijenu. U centru 5 eura, u Urbanoj zoni 4 eura, u zoni “Doba Zrinskih” 3 eura, u Dječjoj zoni 2,5 eura. Treba samo prošetati i posjetiti cjelokupnu ponudu Porcijunkulova, a ne samo strogi centar.

No najbolji primjer našeg nadasve kompliciranog mentaliteta, kojim pokazujemo samo krajnosti, a nikad staloženu sredinu, bila je scena u centru. Došli smo do najvećeg štanda gdje se prodaju langoši kako bismo fotografirali ponudu i jedna se gospođa žalila na skupoću.

“5 eura! Zašto ste tako skupi?! Pa od čega je taj langoš, zlata?!”.

Prodavačica je prvo šutjela, a onda pitala želi li gospođa nešto kupiti, jer i drugi čekaju.

Nakon par sekundi šutnje gospođa je smireno rekla: “Dajte mi dva.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije