TREĆI DIO

SAZNALI SMO Gdje i kako ljeto provode poznate Međimurke i Međimurci?

Donosimo vam treći dio minirubrike o ljetnim putovanjima i dogodovštinama domaćih poznatih ličnosti

Duboko smo zakoračili u vrijeme godišnjih odmora. Razdoblje od sredine srpnja do sredine kolovoza kao da prepolovljuje međimursku populaciju, a na ulicama vlada zatišje i ljetna žega.

Tu i tamo poštom dođe razglednica ili pak koja ljetna fotografija preko društvenih mreža: “Ljetni pozdrav iz…”. Javljaju nam se prijatelji i rođaci sa svih strana svijeta pa su nas inspirirali da našim poznatim Međimurkama i Međimurcima postavimo pitanje gdje i kako provode ljeto.

Donosimo vam treći dio minirubrike o ljetnim putovanjima i dogodovštinama domaćih poznatih ličnosti.

Boška Ban Vlahek, nekadašnja direktorica Turističke zajednice Grada Čakovca, a sada saborska zastupnica, kaže kako se uvijek rado vraća u Mali Lošinj:

“Godišnji odmor provodim u obiteljskoj kući na Malom Lošinju, mjestu koje ima posebno mjesto u mom srcu. Smatram da je to najljepši gradić na Jadranu, gdje pronalazim istinski mir i životnu pokretačku snagu. Sjećanja iz djetinjstva na ljeta na Malom Lošinju su među najdragocjenijima u mom životu. Ta razdoblja ispunjena ljubavlju, toplinom i bezbrižnošću, nosim u srcu. Ljepota Lošinja, sa svojom šarenom arhitekturom, uskim ulicama i velebnim vilama, uvijek me očaravala. Šetnje kroz te uske ulice, uz zvuke mora, miris bora i pjesmu cvrčaka, čine svako ljeto na Lošinju nezaboravnim.

Velik dio Lošinja prekriva netaknuta mediteranska makija, ispresijecana mirisnim biljem i uskim stazama. Kao dijete, istraživala sam ove staze, otkrivajući skrivene oaze i ladanjski mir. Slikovite kućice skrivene u uvalama bile su naša obiteljska mala utočišta, gdje smo uživali u moru i miru prirode. U tim uvalama često smo imali plaže samo za sebe, uživajući u čistoj prirodi i obiteljskim trenucima. Sada, kao roditelj, tu ljubav prema Lošinju prenosim na svoju djecu.

Zajedno istražujemo uske staze, otkrivamo skrivene uvale i uživamo u svakoj ljepoti koju ovaj otok nudi. Vjerujem da će i moja djeca nositi u srcu dragocjena sjećanja na ljeta provedena ovdje, ispunjena ljubavlju i zajedništvom. Dok se pripremam za jesensko zasjedanje Sabora, s radošću se prisjećam tih dragocjenih trenutaka i mjesta koja su oblikovala moj život. Ta iskustva mi daju energiju i inspiraciju da nastavim raditi za dobrobit naše zajednice.”

Zoran Turk, ravnatelj Centra za kulturu “Rudar” u Murskom Središću te direktor Turističke zajednice područja Mura i gorice, kaže kako voli uskočiti u ulogu turista na godišnjem odmoru:

“Obično s obitelji odlazim na više lokacija na svega nekoliko noći i razgledavamo kulturnu i turističku ponudu svih okolnih mjesta. Međutim, veći dio godišnjeg odmora ovog ćemo ljeta provesti u jednom malom mjestu na otoku srednjeg Jadrana, bez razgledavanja, samo sunce, more i odmor.”

Za Ljubomira Kolareka, gradonačelnika Grada Preloga i saborskog zastupnika, godišnji će odmor biti radni, kao i uvijek:

“Za mene zapravo godišnjeg odmora i nema. Moj telefon je, kao i moj ured, otvoren dvadeset i četiri sata i uvijek pokušavam pomoći svakome koliko mogu. Danas ne samo stanovnicima Preloga, već i cijelog Međimurja, s obzirom na moj angažman u Saboru Republike Hrvatske. Ipak, nekoliko ću dana ukrasti obavezama i provesti na Jadranu sa svojim najvažnijim ljudima, a to su moja supruga Željka i kćerka Tena. Biti će to zaista nekoliko dana početkom osmog mjeseca. A nakon toga, pravog godišnjeg nema, krećemo dalje”.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije