ČAKOVEC

MEĐIMURJE ŠALJE POMOĆ Petnaest hrabrih međimurskih vatrogasaca krenulo gasiti požare na jugu Hrvatske

Požare koji trenutno haraju Tučepima i Skradinom gase vatrogasci iz svih krajeva Hrvatske, a danas su na zapovijed glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića na put krenuli i međimurski vatrogasci

Dok su Međimurke i Međimurci danas bezbrižno uživali na Porcijunkulovu, tek nekoliko minuta dalje od centra Čakovca, na prostoru Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, u popodnevnim satima petnaest se međimurskih vatrogasaca pripremalo za odlazak na izvanrednu dislokaciju na područje južne Hrvatske. Požare koji trenutno haraju Tučepima i Skradinom gase vatrogasci iz svih krajeva Hrvatske, a danas su na zapovijed glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića na put krenuli i međimurski vatrogasci.

Petnaest hrabrih

Iz Vatrogasne zajednice Grada Mursko Središće požare su krenuli gasiti Stjepan Mesarić i Mihael Vršić, iz Vatrogasne zajednica Općine Mala Subotica Ivica Kovačić, Marijan Horvat, Saša Jambrović, Rafael Taradi, Niki Radiković i Roberto Novak, iz Javne vatrogasne postrojbe Čakovec Dubravko Cvetko, Josip Sušec i Zdravko Orehovec, iz Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Nikola Besedić, Saša Lehkec i Perica Škvorc te iz Vatrogasne zajednice Sveti Juraj na Bregu Filip Babić.

Posebno nas je impresionirala činjenica da je većina njih zapravo na godišnjim odmorima. Umjesto da se odmaraju, oni svoje slobodno vrijeme i odmor žrtvuju za obranu ljudi, okoliša i imovine od požara.

Sreću i uspjeh zaželjeli im zapovjednik Meglić i župan Posavec.

Prije odlaska se petnaest vatrogasaca postrojilo pred zapovjednikom Vatrogasne zajednice Međimurske županije Robertom Meglićem te županom Matijom Posavcem, koji su im zaželjeli sreću, da čuvaju sebe i zdravlje, da očuvaju ljude, okoliš i imovinu te da ponosno predstavljaju Međimursku županiju iz koje dolaze.

Prema riječima zapovjednika Roberta Meglića, međimurski vatrogasci otpremljeni su u Vatrogasno-obučni centar Vučevica. Tamo će prespavati i ujutro biti dalje raspoređeni kod Tučepa ili na neko drugo područje, ovisno o razvoju požara.

Vatrogasci će na svoje odredište stići u četiri vozila koja će potom koristiti u intervencijama, a to su cisterna Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, cisterna Vatrogasne zajednice Općine Mala Subotica, kombi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Palovec i kombi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čakovec.

Sretno! Neka vas čuva sveti Florijan!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije