PODIGNUTA OPTUŽNICA

GORNJA DUBRAVA Ocu zaprijetio smrću na njemačkom jeziku!

Protiv 30-godišnjaka rodom iz Gornje Dubrave podignuta je optužnica zbog kaznenog djela prijetnje smrću bliskoj osobi. Konkretno, osnovano ga terete da je zaprijetio ocu i njegovoj nevjenčanoj supruzi

Tijekom prvog ispitivanja okrivljeni je priznao da je poslao glasovnu poruku ocu, no dodao je kako je bio toliko pijan da se ne sjeća što je rekao. Bio je na zabavi i kaže da je popio 12 piva i 4 do 6 Jack Danielsa s coca-colom.


– Nikad ne bih ostvario prijetnje. Bio sam ljut na oca jer mi želi oduzeti djedov automobil kojim se koristim na temelju djedove punomoći. S ocem nisam u dobrim odnosima, nikad me nije volio kao sina. S vremenom smo se pomirili i komunicirali preko WhatsAppa, ali se gotovo nismo viđali. Posljednji put vidio sam ga za Badnjak. Rekao sam mu da mora predati djedov automobil po koji ću doći na Tri kralja. On je odbio i zato sam se naljutio, napio i možda rekao sve to – kazao je okrivljeni iznoseći svoju obranu.


Oštećeni otac pak je ispričao kako su se on i supruga 5. siječnja vraćali u Gornju Dubravu. Kad su stigli, kaže, sva su svjetla u kući bila upaljena, a žice grijanja prerezane. Uočio je i razbijeni prozor kuhinje. Pretpostavio je da ih je posjetio sin jer su po kući bili razbacani papiri i dokumenti. Smatra da je sin tražio djedovu punomoć.


– Nazvao sam ga i pitao zašto je to napravio, no rekao je da to nije bio on. Prekinuli smo razgovor, a potom me više puta zvao, no nisam se htio javiti. Tada mi je, nešto poslije 20 sati, poslao glasovnu poruku na njemačkom jeziku sadržaja: “Ja bum ti pokazao tebi i toj kurvi, ja sam samo čekao da dođe to vrijeme, ja sam se s vama samo igrao, ja sam čekao da dođe taj dan kad budem vas oboje riješio. Ja znam gdje živite i radite, poznam ja puno ljudi, ne mora to biti, ali ja ću to napraviti.” Prijetnje sam prijavio policiji jer smatram da ih je u stanju ostvariti. Naime, sklon je konzumiranju alkohola i droga te se druži sa sumnjivim osobama – ispričao je otac, a navode je potvrdila i njegova supruga.


Optužno vijeće Općinskog suda u Čakovcu stoga je, na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu, produžilo mjere opreza okrivljenom. Ima elemenata i za određivanje istražnog zatvora, no kako
ne žive ni blizu jedan drugome, a sin dosad nije kršio mjere, zaključeno je kako su one dovoljne. Ocu se tako ne smije približiti na manje od 50 metara niti smije s njim uspostavljati ikakvu vezu.


– Naime, postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti ili pak počiniti teže kazneno djelo kojim prijeti. Iako nije kazneno i prekršajno osuđivan zbog nekog djela s elementima nasilja, već je u Njemačkoj osuđivan zbog kaznenih djela u vezi nezakonite trgovine narkoticima, psihotropnim supstancama i prekursorima koji nisu isključivo za osobnu oporabu; zatim prijevare u vezi s javnim primanjima i primanjima temeljem socijalnog osiguranja i obiteljskim primanjima te ometanja ili sprečavanja provođenje pravde, davanje lažnih iskaza te lažnim svjedočenjem – obrazložilo je optužno vijeće “visok stupanj kriminalne volje kod okrivljenika”.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3614

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije