lija zora

NIKUD BEZ FOTOAPARATA Fotografija Nikole Tomašića osvojila najviše glasova na fotonatječaju ‘Flora i fauna Međimurja’

Upoznajte Nikolu Tomašića čija je fotografija "Lija Zora" osvojila najviše glasova naših čitatelja

Na portalu eMedjimurje.hr završen je fotonatječaj “Flora i fauna Međimurja“, organiziran u suradnji s Javnom ustanovom Međimurska priroda. Na natječaj je pristiglo više od stotinu prijava, a naši čitatelji su među odabranih 60-tak fotografija odlučili da je najbolja fotografija ‘Lija Zora’ autora Nikole Tomašića iz Dragoslavec Sela.

Nikolu Tomašića, ponosnog dobitnika honorara od 100 eura, jučer su dočekali Siniša Golub, ravnatelj Javne ustanove Međimurska priroda i Ksenija Novak, direktorica online medija eMedjimurje.hr i Varazdinski.hr, kako bi mu uručili zasluženu nagradu. Tom prigodom Nikola je podijelio s nama nekoliko zanimljivosti o sebi i svojoj pobjedničkoj fotografiji.

Obiteljski čovjek i svestrani kreativac

Nikola Tomašić, sa suprugom Ivanom, ima troje sinova – sedamnaestogodišnje blizance Luku i Frana te desetogodišnjeg Roka. Radi kao frontend developer u jednoj međunarodnoj kompaniji i voditelj je Nogometne škole Petica. S obzirom na brojne obiteljske i poslovne obaveze, Nikola se voli našaliti da radi i kao ‘taksi služba’ jer sinove razvozi na njihove brojne aktivnosti, a vrijeme čekanja često iskoristi za šetnju prirodom i fotografiranje.

Ljubav prema fotografiji

Fotografijom se bavi iz hobija i smatra se amaterom, iako iza sebe ima već nekoliko zapaženih rezultata na raznim fotonatječajima diljem Hrvatske. Nikolin vjerni suputnik je njegov fotoaparat Canon s telezoom objektivom 70-300, kojeg ne ispušta iz ruku. Tako je i po nagradu došao s fotoaparatom, spreman uhvatiti svaki zanimljiv trenutak na potezu iz Dragoslavec sela do Čakovca.

Priča iza “Lije Zore”

Fotografija “Lija Zora” nastala je u ranim jutarnjim satima u šumi kod Macinca, što je i inspiriralo ime lisice na fotografiji, rekao je Tomašić. Nikola objašnjava kako voli mir i tišinu sumraka i zore te kako tada uspijeva uhvatiti motive koje krase njegove fotografije. Tijekom vožnji na obiteljske aktivnosti često iskoristi priliku za fotografiranje i iz automobila, što mu omogućava njegov telezoom objektiv.

Nagrada je već ‘ishlapila

Nikola nam je uz osmijeh otkrio da je ‘nagrada već ishlapila’, aludirajući na to da je počastio prijatelje, kolege i poznanike koji su glasali za njegovu fotografiju.

Najava novog fotonatječaja

Za sve one koji su propustili priliku sudjelovati ili žele ponovo okušati sreću, imamo dobre vijesti – novi fotonatječaj slijedi već u rujnu. Veselimo se vašim prijavama i novim inspirativnim fotografijama koje će još jednom pokazati svu ljepotu Međimurja. Tema novog fotonatječaja bit će ‘Priroda i čovjek – usluge ekosustava’, a pravila ista kao i do sada. Pozivamo sve entuzijaste i profesionalce da se prijave i sudjeluju u promociji prekrasne prirode Međimurja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije