SEZONA POŽARA

MAČKOVEC Požar strništa brzo lokaliziran i ugašen

Danas je u Mačkovcu izbio požar strništa koji je pravovremenom reakcijom vatrogasaca DVD-a Mačkovec brzo stavljen pod kontrolu

Dojava o požaru primljena je u popodnevnim satima, a vatrogasci su na teren izašli odmah po dojavi. Početak gašenja zabilježen je u 13:50, a intervencija je uspješno završena u 14:30.

Na sreću, tijekom gašenja nije bilo ozbiljnijih problema niti ozlijeđenih.

Vatrogasci su stigli s potrebnom opremom i u kratkom roku uspjeli lokalizirati vatru te spriječiti njezino širenje na okolna područja.

Vatrogasci DVD-a Mačkovec ovom prilikom apeliraju na građane da budu posebno oprezni prilikom paljenja polja i drugih otvorenih površina.

Neosigurano paljenje može vrlo lako izmaknuti kontroli i izazvati požare koji mogu ugroziti živote, imovinu i okoliš. Pridržavanje sigurnosnih mjera, poput čišćenja okolnog područja i nadzora vatre, ključno je za sprječavanje ovakvih incidenata.

Podsjećamo sve građane da je odgovorno ponašanje ključno za očuvanje sigurnosti zajednice te da, u slučaju da primijete požar ili drugu opasnost, odmah obavijeste vatrogasce pozivom na broj 193.

Pravovremena dojava može značajno smanjiti vrijeme reakcije i spriječiti veće štete.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije