DRUGI DIO

SAZNALI SMO Gdje i kako ljeto provode poznate Međimurke i Međimurci?

Donosimo vam drugi dio minirubrike o ljetnim putovanjima i dogodovštinama domaćih poznatih ličnosti

Duboko smo zakoračili u vrijeme godišnjih odmora. Razdoblje od sredine srpnja do sredine kolovoza kao da prepolovljuje međimursku populaciju, a na ulicama vlada zatišje i ljetna žega. Tu i tamo poštom dođe razglednica ili pak koja ljetna fotografija preko društvenih mreža: “Ljetni pozdrav iz…”.

Javljaju nam se prijatelji i rođaci sa svih strana svijeta pa su nas inspirirali da našim poznatim Međimurkama i Međimurcima postavimo pitanje gdje i kako provode ljeto.

Donosimo vam drugi dio minirubrike o ljetnim putovanjima i dogodovštinama domaćih poznatih ličnosti.

Poznati međimurski doktor Igor Šegović, v. d. ravnatelja ŽB Čakovec, ove godine pomaže kolegama da se u potpunosti opuste na godišnjem odmoru: “Moj godišnji započet će u rujnu i s obitelji ću ljetovati u južnoj Dalmaciji. Trenutno uzimam maksimalni broj dežurstava kako bi drugi kolege mogli ići na godišnji odmor. Malo nas je i moramo si pomagati.”

04.11.2021. Cakovec- Pedijatrijski tim Zupanijske bolnice Cakovec koji je u subotu spasio zivot bebi s Covid 19. Ravnatelj Igor Segovic. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Jasna Hajdinjak, stručna suradnica u novoosnovanoj Turističkoj zajednici područja Srce Međimurja i predsjednica KUU Seljačka sloga Nedelišće, kaže kako će joj ljeto također biti vrlo radno: “S obzirom na to da je osnovana nova TZP Srce Međimurja, rješavanje popratne dokumentacije još je uvijek u punom tijeku i nema baš puno vremena za godišnji odmor. Uz to, kad je samo jedna osoba zaposlena u uredu, treba uvijek biti na usluzi ako nekome nešto zatreba, tako da i za vrijeme godišnjeg odmora laptop ide sa mnom. Inače ove godine nisam planirala odlazak na more, ali idem krajem kolovoza sa Seljačkom slogom Nedelišće na folklorni festival u Ohrid pa će to biti moj godišnji. Ohrid je vrlo jaka turistička destinacija koji živi turizam kroz sva četiri godišnja doba pa ću zasigurno nešto i naučiti od naših susjeda i prenijeti na naše područje.”

Kristian Novak, popularni hrvatski pisac rodom iz Međimurja, opisao je svoj godišnji odmor: “Ljetujem već godinama s obitelji u malom selu Vrisnik iznad Jelse na Hvaru. Prekrasna je priroda i ima interneta taman da možemo pratiti Olimpijske igre”. Kristian Novak inače strastveno navija za Damira Martina, hrvatskog veslača koji se bori za medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. No ipak je sa sobom ponio i posao. Kako kaže, sezona je čitanja diplomskih radova.

Međimurski pjevač i skladatelj pjesama na kajkavskom, Željko Grahovec, iskoristit će godišnji odmor za snimanje novih pjesama, ali i za put u Njemačku na nekoliko dana: “Godišnji provodim u studiju, snima se novi materijal za moj Etno Duo Goga & Željko. Dio godišnjeg ću iskoristiti za posjet kćeri i obitelji u Njemačkoj”.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije