UMJETNOST FOTOGRAFIJE

DOBRO OKO Prva izložba fotografija Mateje Balent iz Draškovca nastala je pedaliranjem po prekrasnom Međimurju

Mateja Balent iz Draškovca, naša vrijedna fotoreporterka, 29. srpnja otvorit će svoju prvu izložbu fotografija prigodnog naziva 'Fotografije pedalama bicikla'

Mateja Balent iz Draškovca diplomirana je ekonomistica i radi u Udruzi umirovljenika Prelog te na razini Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije. Ujedno je i naša vrijedna suradnica, ali i strastvena fotografkinja.

Dobro oko za fotografiranje

“Mama je imala dobro oko za fotografiranje, a to je vjerojatno prešlo na mene. Intenzivno sam se počela baviti fotografijom amaterski još u srednjoj školi, kada su izašli prvi pametni telefoni i digitalne kamere. Formalnu edukaciju u fotografiranju nemam, no ljubav prema fotografiji razvijam preko jednog desetljeća. Još uvijek čuvam CD-ove pune fotografija iz srednjoškolskih i fakultetskih dana”, kaže Mateja o svojim fotografskim počecima. Svoje fotografije Mateja je čuvala daleko od javnosti i tek u posljednje dvije godine fotografiju po fotografiju počela je stavljati na svoj Facebook profil, zajedno s videouratcima sa svojih putovanja.

Fotografiranje na biciklu

Mateja naime voli i biciklirati, a kada se spoji bicikliranje i fotografiranje, nastaje cijeli niz čarobnih fotografija kojima je glavna tema naše lijepo Međimurje. “Često, kada bicikliram, vidim nešto zanimljivo, neki detalj i onda stanem, okrenem se i fotografiram što sam vidjela. Najviše fotografiram prirodu i starine. Razumljivo, više fotografiram donje Međimurje, nego gornje, ali i tamo me odveo moj bicikl. Najviše me ipak fasciniraju dva mosta, i oba se nalaze na rijeci Muri. Jedan je u Murskom Središću, a jedan u Kotoribi. Njihove konstrukcije iznova me oduševljavaju i daju mi uvijek neku novu inspiraciju, neki novi kut za fotografiju”, kaže Mateja.

Prva izložba

Kako je sve više ljudi primjećivalo njezin rad i uživalo u njezinim fotografijama, tako su ju zapazili i djelatnici Knjižnice “Nikola Zrinski” u Čakovcu. Nakon gotovo četiri mjeseca dogovaranja i selekcije najljepših fotografija, u ponedjeljak, 29. srpnja u izložbenom prostoru Općeg odjela Knjižnice, s početkom u 18 sati održat će se otvorenje prve izložbe fotografija naše Mateje Balent pod nazivom “Fotografije pedalama bicikla”. “Pozivam sve zainteresirane da posjete moju prvu izložbu, da vide Međimurje kako ga ja vidim. Kroz objektiv često vidimo ljepotu koja nam je na prvi pogled neprimjetna”, zaključila je Mateja Balent.

Bravo, Mateja! Vidimo se na izložbi!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije