dugogodišnji problem

OREHOVICA Iz improvizirane štale širi se nesnosan smrad zbog kojeg susjedi ne mogu prozračiti domove

Čitatelj je s nama podijelio priču o dugogodišnjem problemu koji muči stanovnike Orehovice

Naime, gospodin N.M. već dugi niz godina drži svinje u ‘štali’ koja je zapravo neizgrađena kuća.

Kako naš čitatelj ističe, iz ‘štale’ se širi toliko neugodan miris da mještani navečer ne mogu prozračiti svoje domove niti uživati u boravku na otvorenom.

– Miris je nepodnošljiv, posebno tijekom toplih ljetnih večeri. Nemoguće je otvoriti prozore ili se opustiti na terasi, rekao je čitatelj koji želi ostati anoniman. Problem traje već godinama, a mještani su se i žalili Općini.

Dodatni problem predstavlja ponašanje gospodina N.M., za kojeg mještani tvrde da je vrlo agresivan i ne želi razgovarati o problemu.

– Pokušali smo mu objasniti kako smrad iz njegove ‘štale’ utječe na našu svakodnevicu, ali on jednostavno ne želi slušati. Postao je vrlo agresivan kada smo ga zamolili da nešto poduzme, ispričao je naš čitatelj.

Ovaj dugogodišnji problem ne samo da narušava kvalitetu života mještana, već stvara i tenzije među susjedima.

– Nadam se da će Općina konačno reagirati i riješiti ovaj problem. Nemoguće je živjeti u ovakvim uvjetima, zaključio je čitatelj.

Stanovnici Orehovice apeliraju na lokalne vlasti da hitno interveniraju i pronađu rješenje za ovaj dugogodišnji problem koji im otežava svakodnevni život.

Odgovor Općine Orehovica

Upit oko ‘štale’ smo poslali Općini Orehovica, a ubrzo su nam i odgovorili te njihov odgovor prenosimo u cjelosti:

– Komunalno redarstvo Općine Orehovica više je puta izvršilo izvide na spomenutoj lokaciji, prikupilo materijale u smislu fotografija i izjave vlasnika susjednih objekata te gospodina M., iste je materijale uz zapisnik o zatečenom stanju proslijedilo na postupanje veterinarskoj inspekciji čiji nalaz očekujemo.

Ovdje je riječ o mještanima romskog dijela naselja u Orehovici, mještanin M. već duži niz godina ima svinje na svojem posjedu, no u posljednje vrijeme učestale su međusobne prijave mještana tog dijela naselja Orehovice.

Komunalno redarstvo Općine Orehovica u suradnji s državnim tijelima tj. inspektoratima trudi se u najvećoj mogućoj mjeri osigurati poštivanje komunalnog reda. – kažu iz Općine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije