SELNICA

FOTO Namatanje velikog Pikača u Selnici održano u ugodnoj atmosferi

Danas je u Selnici, nakon tjedan dana čekanja zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, uspješno održano namatanje velikog Pikača

Ovaj tradicionalni događaj, koji je trebao biti dio Dana Pikača, započeo je danas u 8 sati te je privukao posjetitelje i mještane.

Namatanje Pikača na ulazu u Selnicu ujedno je i središnji dio manifestacije koja slavi lokalne običaje i tradiciju.

Ova godina bila je posebna zbog nepredviđenih vremenskih neprilika koje su prošlog tjedna uzrokovale odgodu planiranog događaja.

Ipak, organizatori su uspjeli prilagoditi raspored i pripremiti sve potrebne aktivnosti za današnje uspješno provedeno namatanje.

KUD Selnica, pod vodstvom Igora Bodulica, preuzeo je ključnu ulogu u organizaciji događaja. U suradnji s Općinom Selnica, osigurali su sve potrebne resurse i logistiku kako bi manifestacija protekla u najboljem mogućem redu.

– Namatamo Pikača od osnutka KUD-a Selnica, znači 2017. godine. Nažalost, vrijeme je učinilo svoje prošli vikend, ali eto, današnja subota nas je poslužila. Od jutra je toplo vrijeme i imamo pomoć od Udruga Sport za sve Selnica, KUD-a Žiškovec te članova umirovljenika Općine Selnica. Od jutra skupa namatamo pikača i zajedno se veselimo, istaknuo je predsjednik Igor.

Namatanje velikog Pikača postalo je simboličan trenutak zajedničkog slavljenja i očuvanja lokalnih tradicija.

Sudionici su imali priliku uživati u veseloj atmosferi i sudjelovati u aktivnostima koje su doprinijele stvaranju nezaboravnih trenutaka.

Organizatori su izrazili zahvalnost svima koji su sudjelovali i podržali događaj, naglašavajući važnost zajedništva i suradnje u očuvanju i promicanju lokalnih običaja.

Unatoč početnim teškoćama, namatanje Pikača u Selnici potvrđuje značaj ovakvih manifestacija za jačanje lokalne zajednice i očuvanje kulturne baštine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije