PRVI DIO

SAZNALI SMO Gdje i kako ljeto provode poznate Međimurke i Međimurci?

Donosimo vam prvi dio minirubrike o ljetnim putovanjima i dogodovštinama domaćih poznatih ličnosti

Duboko smo zakoračili u vrijeme godišnjih odmora. Razdoblje od sredine srpnja do sredine kolovoza kao da prepolovljuje međimursku populaciju, a na ulicama vlada zatišje i ljetna žega.

Tu i tamo poštom dođe razglednica ili pak koja ljetna fotografija preko društvenih mreža: “Ljetni pozdrav iz…”. Javljaju nam se prijatelji i rođaci sa svih strana svijeta, pa su nas inspirirali da našim poznatim Međimurkama i Međimurcima postavimo pitanje gdje i kako provode ljeto.

Donosimo vam prvi dio minirubrike o ljetnim putovanjima i dogodovštinama domaćih poznatih ličnosti.

U Prelogu smo prije par dana sreli Filipa Hozjaka, poznatog međimurskog tenora i upitali ga kamo će na godišnji odmor.

“Već jesam na godišnjem, bili smo kratko na moru, šest dana. No sada slijede ljetni koncerti diljem Hrvatske tako da ću svoj godišnji odmor provesti radno. Putujemo dosta po Dalmaciji, a vremena za kupanje nema kada nas čekaju probe, nastupi, promotivne najave. Ipak ću se odmoriti jer kad se baviš onime što voliš, onda je svaki dan godišnji odmor”, otkrio nam je Filip.

U sličnoj je situaciji i Rebecca Posavec, mlada glazbena zvijezda u usponu. Nakon tri godine studiranja u Los Angelesu, vratila se za ljetne praznike u Međimurje:

“Moji planovi za ljeto su projekti, a ne more. Surađujem s domaćim glazbenicima, dogovorila sam tako nekoliko projekata i koncerata. Domaća publika će me moći vidjeti 28. kolovoza u Centru za kulturu u Čakovcu. No to neće biti jedini koncert pa poručujem zainteresiranima da me prate na Instagramu na @rebelle_official_ gdje objavljujem najave za koncerte.”

Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije i prvi čovjek međimurskog turizma, ostaje vjeran domaćem kraju:

“Ove godine odmaram doma u krugu obitelji. Planiramo početkom kolovoza biciklirati po Međimurju i obilaziti toplice u Međimurju i regiji”. No sigurni smo da gospodin Grula ugodno spaja s korisnim – stanje turističke infrastrukture u Međimurju najbolje se provjerava vlastitim doživljajima, a tako se može i saznati koje je novosti uvela konkurencija u susjedstvu.

Marijan Varga, načelnik Donje Dubrave, odvažit će se pak na putovanje života. Naime, ove će godine zajedno sa suprugom Nadom proslaviti 40 godina braka i povodom okrugle obljetnice odlučili su putovati van granica Hrvatske.

“Supruga je rezervirala, a ja ću platiti odmor u Egiptu u jednom turističkom resortu. Treba i malo vidjeti svijeta, a povod putovanju zaista je poseban.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije