PRABAKIN RECEPT

STRIDONNE SE ISKAZALE Silvija Novak i Nora Nemec skuhale vrgojovicu za prste polizati

Ženska vokalna skupina “Stridonne” na manifestaciji Međimurska žlica pripremila je ukusan starinski recept s vrganjima - vrgojovicu

Prolazeći kroz mnoštvo posjetitelja i mnoštvo ekipa koje su kuhale starinska međimurska jela na žlicu na Međimurskoj žlici, gastromanifestaciji koja se održala u nedjelju, 21. srpnja u Štrigovi, zaustavili smo se kod kotlića Ženske vokalne skupine “Stridonne” iz Štrigove.

Ugodan miris na tren nas je vratio u djetinjstvo i pitali smo Silviju Novak i Noru Nemec što se to fino krčka u njihovom kotliću.

“To je jelo vrgojivica, po receptu moje prababice”, rekla nam je Silvija. Rado nam je otkrila i recept. “Vrganji moraju biti domaći, još su bolji ako ih sami uberete.

U loncu se zakuhaju nasjeckani vrganji zajedno s lovorovim listom i timijanom. Potpom se doda krumpir narezan na kocke i hajdinska kaša.

Kada krumpir i kaša omekšaju, doda se ‘pritif’, a to je domaća riječ za smjesu kiselog vrhnja i brašna. I naravno, posoli se i popapri po želji i ukusu”, opisala je Silvija ovaj zdrav recept koji okrepljuje tijelo i dušu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije