trening s ivanom posavec

VIDEO Kako ostvariti što veći fat burn efekt po ovim vrućinama?

Osim što se odlučujemo vježbati zbog estetskih razloga, također želimo smanjiti bolove u lokomotornom sustavu i generalno osjećati bolje

Stoga je potrebno raditi na kompletnom psihofizičkom zdravlju, kako bi se razvijale ili poboljšale razne funkcionalne i motoričke sposobnosti i na taj način tijelo bilo otporno na svakodnevne izazove pred koje ga postavljamo. Što smo sposobniji to smo zdraviji.

Osim vježbanja i radu s težinama, preporučujem šetnje prirodom, boravak na svježem zraku, kvalitetan odmor i što bolja prehrana. Kvalitetnim treningom ćete potaknuti organizam na topljenje potkožnog masnog tkiva, no ne umanjujte važnost pravilne prehrane koja se temelji na tri glavna makronutrijenta, a to su proteini u obliku mesa, ribe, jaja, svježeg kravljeg sira, sirutke, jaja, sjemenke, orašastih plodova itd., ugljikohidrati u obliku povrća i voća te zdrave masti od kojih izdvajam avokado, bućino i maslinovo ulje.

Izbalansirana prehrana koja se ne temelji na rafiniranom ili voćnom šećeru, umjetnim bojama i konzervansima i vježbanje neka postanu vaš životni stil. Osjećaj nakon rekreacije i zdravog doručka je potpuno drugačiji nego kada ne odradimo trening i odaberemo teško probavljivu hranu.


Prije ovog glavnog djela treninga, napravite zagrijavanje cijelog lokomotornog sustava kako bi vježbanje bilo sigurno i učinkovito. Isto tako na kraju treninga završite s istezanjem i vraćanjem tijela u stanje kakvo je bilo prije vaše tjelovježbe.


Tehnički točno izvođenje osigurava dugotrajnost i sigurnost pa svakako tijekom vježbanja pripazite na to da ste što precizniji pa čak i kada nastupa umor. Moj je prijedlog da radije stanete i završite nego da patite i štetite lokomotornom sustavu jer jedan takav loš trening neće donijeti ništa dobrog.


Kada jednom uhvatite ritam, vjerujte mi, nikada nećete htjeti prestati. Osjećaj veće vrijednosti, zadovoljstva samim sobom i dobro posloženim životnim ciljevima bit će ispred svake prepreke. Nevjerojatno je koliko se psiha u tom trenutku promjeni na bolje.


Kako bi trening bio uspješno odrađen, potrebno se na početku dobro pripremiti, zagrijati i razgibati. Nakon dobre pripreme krećete u glavni dio treninga s girjom i težinom vlastitog tijela. Trening možete,a i ne morate završiti hlađenjem i istezanjem.  


Gym set za napredne:


Zgib 8-10 ponavljanja


Sumo deficit čučanj 8-10 ponavljanja


Mrtvo dizanje 8-10 ponavljanja

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije