MEĐIMURSKI TALENTI

REBECCA POSAVEC – REBELLE Nakon tri godine izbivanja uskoro ću nastupiti pred međimurskom publikom

Prije nekoliko dana, na užarenim čakovečkim ulicama, sreli smo poznato lice - Rebeccu Posavec, talentiranu pjevačicu rodom iz Pribislavca

Prije nekoliko dana, na užarenim čakovečkim ulicama, sreli smo poznato lice – Rebeccu Posavec, talentiranu pjevačicu rodom iz Pribislavca. Pod umjetničkom imenom Rebelle, Rebecca trenutno živi i studira u Los Angelesu, a za ljetne je praznike odlučila posjetiti rodno Međimurje.

Rebelle je disco/dance-pop umjetnica, pjevačica, kantautorica i studio pjevačica. Trenutno je jedna od rijetkih Hrvatica koja studira pjevanje u Americi. Svoje prve korake u glazbeni svijet napravila je u Umjetničkoj školi Miroslava Magdalenića u Čakovcu, a maturirala je Solo pjevanje (operu) i Glazbenu teoriju u Glazbenoj školi u Varaždinu. Godine 2018. glumila je kao glavna negativka u prvom hrvatskom mjuziklu “Glazba moga srca” koju je napisao Ivan J. Skender. Nastupala je na raznim festivalima, humanitarnim koncertima i priredbama te za predsjednika Republike Hrvatske i predsjednika Vlade. Poznata je po nastupu u Superfinalu hrvatskog Supertalenta s 10 godina, kao i u Lisinskom u Zagrebu. Primljena je na Los Angeles College of Music (LACM) u Pasadeni u Kaliforniji, gdje studira već tri godine, a surađuje s brojnim poznatim licima hrvatske i američke glazbene industrije. Od jeseni 2023. godine do danas izdala je dva singla i videospota (Break Me i Eternity), a u kolovozu slijedi i treći. A tek su joj 23 godine!

Pozvali smo Rebeccu Posavec, međunarodnu glazbenu zvijezdu u usponu, na kavu i čašicu razgovora.

Kakav je osjećaj studirati i živjeti u Los Angelesu, legendarnom i kultnom gradu?

Pasadena, dio Los Angelesa, gdje se nalazi moj faks, je predivna, ali i skupa, pa živim u obližnjoj Alhambri, gdje je sve više cjenovno pristupačnije. Što se samog studiranja tiče, nije mi problem učiti stvari koje volim raditi. Sviđa mi se cijeli koncept studiranja – ne daju nam znanje na pladnju, već nam pružaju smjernice kako da svoj talent i znanje primijenimo vani. Fakultet nije klasični fakultet opernog pjevanja i slično, već se više bavi autorsko-glazbenom industrijom, pjevanjem popularne glazbe, komercijalnim pjevanjem i glazbom (pop, rock, jazz). Na faksu nas motiviraju da nastupamo u javnosti kako bismo stekli iskustvo.

Tako sam se javila kultnom klubu u Los Angelesu, koji se zove The Mint, poznatom po legendarnim svirkama glazbenika koji su se tamo i proslavili poput Raya Charlesa i Stevieja Wondera. To mi je bilo do sad najljepše iskustvo nastupanja. A i žele me natrag, što me posebno veseli. Nakon tog nastupa kontaktirala me međunarodna glazbena organizacija Breaking Sound koji se pak bavi promocijom mladih glazbenika. Los Angeles je sam po sebi predivan jer je tamo glazba, to je centar zabavljačke industrije.

U tvojim videima s nastupa smo vidjeli da ne nastupaš sama.

Da, tako je. Oko sebe sam skupila krug ljudi, prijatelja, glazbenika, poslovnih partnera koji imaju isti žar za glazbu. Surađujemo i pomažemo jedni drugima. Lijepo je što si pomažemo i rastemo zajedno.

Što je s izdavačkim kućama, jesi li već dobila kakve ponude za izdavanje albuma?

Izdavačke kuće više nisu što su nekada bile. Danas je glazbeniku izdavačka kuća potrebna ako si na razini Lady Gage. Sada se sam probijaš, izdaješ albume, radiš na pratiteljima. Uz svu tehnologiju i raspoloživost instrumenata to danas nije tako teško. Tek onda te mogu, ali i ne moraju primijetiti izdavačke kuće. Danas je bolje biti samostalan, slobodni glazbenik i graditi karijeru u pravcu koji sam želiš. Tako i ja sama, uz svoja tri suradnika, pišem, produciram i izvodim vlastitu glazbu. Toliko smo već pjesama napisali i snimili da mogu komotno izdati svoj prvi album.

Mene zapravo više kontaktiraju booking agents, odnosno agenti koji traže bendove za nastup u određenim prostorima i eventima. Oni su dobra odskočna daska za glazbenu karijeru.

Je li istina što kažu o Los Angelesu, da na svakom koraku možeš vidjeti poznatu osobu?

Koliko je to velik grad, toliko je i malen. Da, moji prijatelji često viđaju poznate osobe. Ja sam više orijentirana na rad i glazbu i ne izlazim često. No, eto, u zračnoj luci sam jednom prilikom prošla pokraj simpatije iz djetinjstva, odnosno Rossa Lynch iz serije “Austin and Ally”. Na jednom nastupu u Hotelu Ziggy vidjela sam Dove Cameron, američku pjevačicu i glumicu. Ove sam godine nastupila na 31st Movieguide Awards kao prateći vokal poznatom glumcu Dennisu Quaidu. Bila sam okružena zvijezdama i nastupala sam tako pred brojnim slavnim osobama.

Koliko se često vraćaš u Međimurje? Što ti najviše nedostaje?

Nisam bila kod kuće godinu dana, a prije toga dvije godine – avionske karte su jako skupe.

No, prvenstveno, nedostaju mi ljudi, a onda hrana. Ipak, odvojenost me još više motivira da ostvarim svoj san, da budem produktivna. Moram iskoristiti ovo vrijeme u Los Angelesu koje mi je pruženo. U tome su mi velika i vječna potpora roditelji i brat.

Teško je održavati kontakte s ekipom iz Međimurja jer je razlika u vremenu 9 sati. S najboljim prijateljicama se čujem malo češće, ali ne dovoljno. Sada, po povratku doma, javila sam se svima, nisam ih vidjela tri godine.

Jesi li sada na odmoru, imaš li planove za more?

Trenutno radim na spotu samostalnog umjetnika koji nastupa pod imenom LUPO. Izvršna sam producentica i glumica u njegovom spotu TWNMAR. Na tom smo spotu surađivali s hrvatskim glumcem i pjevačem, Josipom Požgajem, koji na obližnjem sveučilištu studira produciranje, a ima i vlastitu tvrtku.

A moji planovi za ljeto su projekti, a ne more. Surađujem s domaćim glazbenicima, dogovorila sam tako nekoliko projekata i koncerata. Domaća publika će me tako vidjeti 28. kolovoza u Centru za kulturu u Čakovcu. No to neće biti jedini koncert pa poručujem zainteresiranima da me prate na Instagramu na @rebelle_official_ gdje objavljujem najave za koncerte, ali i slikice iz života u Los Angelesu.

Želim zapravo iskoristiti svaku priliku koja mi se pruža. Što više radim s glazbenicima, toliko više napredujem. Smatram da je nagrada nastupati s pravim glazbenicima jer učim iz njihovog iskustva, pokupim dosta savjeta u njihovoj blizini, na pozornici, jer svaki je glazbenik drugačiji. Tako na kraju, zbog sakupljenih iskustava, više znaš i vrijediš.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije