velika šteta

RIBNJAK PROKLJUČAO Veliki pomor smuđa u ribnjaku kod Šenkovca – temperatura vode preko 30 stupnjeva!

U utorak ujutro članovi Sportskog ribolovnog društva “Čakovec” alarmirali su predsjednika društva, Marija Radikovića, da je u ribnjaku kod Šenkovca izmjerena temperatura od 31℃ te da se dogodio veliki pomor smuđa

Nesnosne vrućine koje su zadesile naše krajeve ove godine teško su pale i ljudima i životinjama. Svatko traži osvježenje u hladu ili na kupalištima uz Dravu i Muru. No što učiniti kada i voda proključa?

Alarm na ribnjaku

U utorak ujutro članovi Sportskog ribolovnog društva “Čakovec” alarmirali su predsjednika društva, Marija Radikovića, da je u ribnjaku kod Šenkovca izmjerena temperatura od 31℃ te da se dogodio veliki pomor smuđa.

“Poslije posla sam se brzo spremio i došao oko pola 3 popodne na ribnjak. Naši članovi zaista su brzo reagirali i organizirali se te su očistili ribnjak od uginule ribe. Nažalost, uginulo je oko 40-50 odraslih jedinki smuđa zbog velikih vrućina. Radi se o 2.000 EUR štete, a onda su još tu dodatni troškovi čišćenja i prepumpavanja vode”, rekao nam je Mario.

Vatrogasna društva uskočila u pomoć

Od utorka do danas, danonoćno se prepumpavala voda kako bi se u ribnjak vratio kisik. Članovi društva zaista su dali sve od sebe kako bi spasili ribnjak u Šenkovcu na kojem se godišnje održi 6 velikih natjecanja te koji svakog vikenda vrvi rekreativcima. “Brzom reakcijom uspjeli smo posuditi četiri pumpe od DVD-a Čakovec, DVD-a Knezovec, DVD-a Šenkovec i DVD-a Krištanovec i neizmjerno sam zahvalan na njihovoj pomoći. U utorak i srijedu smo imali i unajmljenu pumpu od jedne građevinske tvrtke, no troškovi su bili preveliki za naše malo društvo pa smo odustali od toga. Naši članovi dežurali su cijeli dan i cijelu noć. Sada počinjemo prepumpavati u 10 ujutro i završavamo do 8 navečer. Tako ćemo do petka, a za subotu se nadamo da će pasti najavljena kiša”, opisao je Mario akciju spašavanja ribnjaka, u kojem je zbog suše i velikih temperatura isparilo čak pola metra vode. Zbog izvanredne situacije do daljnjega je zabranjen ribolov, a najavljeno natjecanje u nedjelju odgođeno je za neki bolji trenutak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije