POLA STOLJEĆA NOGOMETNE STRASTI

ZLATNI JUBILEJ NK HAJDUK ŠTRUKOVEC 50 godina ponosa, predanosti i zajedništva

Danas NK Hajduk Štrukovec svečano obilježava svoj jubilarni 50. rođendan

Ovaj značajan jubilej privukao je mnogobrojne simpatizere, navijače i igrače, koji su se okupili na nogometnom stadionu kluba kako bi zajedno proslavili pola stoljeća postojanja.


Na svečanoj sjednici povodom obilježavanja 50. godišnjice NK Hajduk Štrukovec, Dominik Hrženjak iznio je kratku povijest kluba i objasnio kako je klub dobio ime. U početku su se razmatrala razna imena, poput Croatie, što tada nije bilo prihvaćeno, pa sve do Budućnosti i Dinama. Na kraju je Ivan Novinić predložio naziv NK Hajduk, koji je bio jednoglasno prihvaćen.

Prvo igralište kluba nije bilo na sadašnjoj lokaciji, već u Donjem kraju Štrukovca, na gmajni, gdje se nogomet igrao sljedećih deset godina. Prvi golovi bili su drveni, a jedna anegdota iz povijesti govori kako im je jedan sumještanin te golove podrezao. Unatoč tome, entuzijazam nije jenjavao.


Današnje igralište, kod Majura, koje je nastalo na mjestu gdje je nekad bila šuma i potok, uređeno je 1984. godine i od tada je neprestano unapređivano. Prve svlačionice nalazile su se u Staroj školi, a kasnije su izgrađene i nove svlačionice kod igrališta. Zahvaljujući trudu i marljivosti mještana, koji su nesebično ulagali svoje vrijeme i rad, klub je opstao unatoč nedostatku financijskih sredstava.


NK Hajduk Štrukovec trenutno se natječe u III. Ligi NSM i nada se daljnjem napretku. Klub se ponosi svojom stabilnošću i nepokolebljivim duhom.


Posebnu zahvalu uputili su gradonačelniku Draženu Srpaku za veliku podršku, osobito u realizaciji ove značajne obljetnice.


Prisutnima se obratio jedan od osnivača i prvi predsjednik kluba, Stjepan Mesarić. Mesarić se prisjetio ljeta 1974. godine kada je zajedno s nekoliko entuzijasta iz Štrukovca i Merhatovca osnovao NK Hajduk u Staroj školi u Štrukovcu. Posebno je istaknuo značajnu ulogu Marijana Krajačića, Vladimira Mesarića, Mirjane Panić Kos, Franje Levačića, Đure Grofa, Tonija Grofa i obitelji Čuček u osnivanju kluba. Prvi trener bio je Ivan Mesarić Lečkov, a svi su oni nesebično uložili dio sebe u stvaranje kluba.


“Pedeset godina nije malo, i malo se tko može podičiti ovom brojkom. Hvala vam na pozivu i sretno dalje,” rekao je Mesarić, izražavajući ponos zbog dostignuća kluba i zahvalnost svim prisutnima.


Gradonačelnik Grada Mursko Središće, Dražen Srpak, uputio je čestitke i izrazio podršku 50. godišnjici NK Hajduk Štrukovec. Srpak je posebno zahvalio svima koji su prije pola stoljeća u malom naselju osnovali nogometni klub koji i danas uspješno djeluje.


Posebnu zahvalu uputio je predsjedniku kluba, Luki Hrženjaku, mladom Štrukovčaninu koji je preuzeo odgovornost i vrlo uspješno vodi klub.


“U našem gradu nikada se nije više ulagalo u sport. Uskoro ćemo obnoviti i fasadu, a podrška Grada neće izostati. Najvažnije nije u kojoj ligi igrate, već činjenica da je NK Hajduk jedina udruga u naselju koja okuplja ljude i doprinosi zajedništvu,” naglasio je Srpak.


Kristijan Antolović, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza, pozdravio je sve prisutne, te je posebno istaknuo Luku Hrženjaka, najmlađeg predsjednika kluba, koji ima samo 24 godine.


“Hajduk je jedina udruga koja okuplja ljude, i nije sve u nogometu, već i u zajedništvu. Klub je mjesto gdje se ljudi okupljaju, i zato je važno podržavati ga,” naglasio je Antolović.

Na kraju se svima zahvalio Luka Hrženjak, predsjednik Kluba rekavši: Velika mi je čast stajati ovdje kao predsjednik ovog kluba. Voditi ovaj klub je istovremeno lijepo i izazovno. Iako smo mali, srce nam je veliko, što je najvažnije. Pedeset godina kluba je značajan jubilej, stoga radimo na podmlatku kako bismo osigurali budućnost kluba. Pozivam sve da se uključe u rad našeg kluba. Cijenimo svaki vaš trud i hvala vam na svemu.
Na kraju svečanosti, zaslužnim članovima, sponzorima i suradnicima dodijeljene su zahvalnice kao znak zahvalnosti za njihov doprinos.


Slavlje se nastavilo nogometnim turnirom a večernju zabavu nastavilo se uz Rangers band.
Proslava 50. godišnjice NK Hajduk Štrukovec bila je prilika da se prisjetimo prošlosti, proslavimo sadašnjost i s nadom gledamo u budućnost kluba. Uz sport, zabavu i zajedništvo, ovaj je događaj još jednom potvrdio važnost kluba za cijelu lokalnu zajednicu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije