VUKANOVEC

VOLE BICIKLIRATI Siniša Senčar i Mario Knez na „điru“ po bregima

Siniša Senčar iz Nedelišća i Mario Knez iz Pribislavca toga su jutra krenuli na "đir po bregima"

Nešto prije podneva još je bilo sunčano, ali iz smjera Kalnika bližila se “kmica”. U pitoreskonom Vukanovcu, uz jedan vinograd, u trenucima kratkog predaha zatekli smo dvojicu biciklista.


Siniša Senčar iz Nedelišća i Mario Knez iz Pribislavca toga su jutra krenuli na “đir po bregima”.


– Inače ne bicikliramo previše, već planinarimo. Ali danas smo pošli napraviti krug po gornjem Međimurju. Predivno je ovdje, ljudi su marljivi i susretljivi. Ako su vani nema šanse da te ne pozovu na pijaču – kazali su nam puni dojmova.


U tim su trenucima provjeravali i što pokazuje meteorološki radar. Vidjevši da stiže kiša brzo su sjeli na bicikle i rekli: “Idemo se požurimo do Gornjeg Mihaljevca, kupiti sendviče i sakriti se od pljuska.”


Prije rastanka još smo nakratko prokomentirali mrežu biciklističkih staza u Međimurju. Opći zaključak bio je da ona, unatoč pomacima, još ni izbliza nije kakva bi trebala biti.


– Kad idem do preloške marine jedva čekam da skrenem za Podbrest i onda se vraćam uz jezero. A to je cesta koja spaja dva naša najveća grada… Mađari oko cijelog Balatona imaju biciklističku stazu u jednom i drugom smjeru te uz nju pješačku. Ali recimo ovo što se radi od Čakovca prema Svetom Martinu na Muri je dobro – zaključio je Mario Knez. -Upravo zato smo i odabrali ovu rutu, da izbjegnemo gužve, dodao je Siniša Senčar.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3611

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije