NEZADOVOLJSTVO GRAĐANA

FOTO KRITIKA Nedovršeni nogostup u ulici Putjane tjera pješake i bicikliste na opasnu prometnu cestu

Otišli smo u ulicu Putjane u nadi da ćemo naići na ljepši prizor - možda je netko reagirao i barem pokosio travu… Nažalost, uzalud smo se nadali

Prošli je tjedan u našu redakciju stigla foto kritika Čakovčanca nezadovoljnog uređenjem nogostupa u ulici Putjane – od križanja s Kalničkom do križanja s ulicom Martane. Prenosimo:

Na tom dijelu ulice vrlo je neuređen nogostup, a pogotovo sada u ljetnim mjesecima (kada je povoljno vrijeme za rast trave) počela je rasti trava iz te nedovršene pješačke staze. Ta dionica je vrlo prometna i opasna za pješake zbog velikih brzina motornih vozila, a ovako uređenim nogostupom ljudi su primorani pješačiti po cesti što u noćnim satima izaziva posebnu opasnost jer na tome dijelu ulice ne postoji ni javna rasvjeta.

U tom kvartu se u posljednje vrijeme mnogo mladih odlučilo osnovati obitelj što povećava broj djece koja hodaju tim dijelom ulice, a ovakav nogostup ne ulijeva sigurnost.

Zanimljivo je kako su nadležni napravili prve korake u izradi nogostupa (s obje strane ulice), ali su očito ostali bez materijala kada je došao na red popločavanje pa su ostavili samo kamenje iz kojeg sada raste drač.

Zamolio bih ako biste mogli objaviti ovu kritiku kako bi nadležne službe mogle intervenirati i sanirati nastalu situaciju. Barem pokositi travu ako nisu u stanju napraviti nogostup u dužini od 800 metara.

Odgovora nema, a zapušteni nogostup tjera pješake na prelaženje vrlo prometne ceste

Naravno, prije objave zamolili smo i Grad Čakovec i Čakom za odgovor i objašnjenje situacije, no do danas odgovori nisu došli. Sami smo otišli u ulicu Putjane u nadi da ćemo naići na ljepši prizor – možda je netko reagirao i barem pokosio travu. Nažalost, uzalud smo se nadali.

Trava je viša, no vidi se jasno utabani puteljak koji koriste pješaci. Nažalost, nogostup je na nekim mjestima neprohodan, tako da smo morali nekoliko puta prolaziti preko ceste (koja nema označeni pješački prijelaz) usred gustog prometa.

Nadamo se da će nadležni brzo reagirati i omogućiti pješacima sigurno kretanje nogostupom.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije