šoderica uzela još jednu žrtvu

TUGA U PODRAVINI Na poznatom kupalištu Šoderica utopio se 47-godišnjak

On je skočio u vodu i jednostavno više nije izronio

Na Šoderici se u nedjelju u poslijepodnevnim satima utopio čovjek. Kako su poručili iz Policijske uprave koprivničko-križevačke jučer oko 15.50 na jezeru Šoderica došlo je do utapanja 47-godišnjeg muškarca, javlja epodravina.hr. Na mjestu događaja policijski službenici Policijske postaje Koprivnica obavili su očevid.

– Tijelo je prevezeno na Odjel Patologije Opće bolnice Koprivnica, gdje će se po nalogu Županijskog državnog odvjetništva Varaždin obaviti obdukcija. Nakon obavljene obdukcije i dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici će dostaviti izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu – naglasili su.

Naglašavaju da u danima ljetnih vrućina i sparina većina građana potraži osvježenje u kupanju na jezerima, rijekama, bazenima i moru, a takve vrste osvježenja često skrivaju mnogobrojne opasnosti.

– Ponajprije je riječ o utapanju, ali vrebaju i brojne druge opasnosti poput slomljene kralježnice, vrata ili noge nakon skakanja u vodu. Najopasnija područja su: rijeke, jezera, potoci, pa tek onda more. Rijeke su najopasnije jer su protočne, imaju često virove, zatim usjeke, i često mijenjaju svoj tok. Jezera i potoci imaju nagle promjene dubine i temperature. Šoderice također predstavljaju veliki rizik zbog naglog pada dna i slabe vidljivosti – dodali su.

Kako su epodravini.hr ispričali vikendaši koji su svjedočili događaju, nesretni muškarac zajedno sa svojim prijateljima na splavi se uputio prema otoku koji se nalazi u središtu jezera.

– Bilo ih je nekoliko na splavu. On je skočio u vodu i jednostavno više nije izronio. Prijatelji koji su bili s njim odmah su skočili kako bi ga spasili, ali mu više nije bilo spasa – kazao je jedan od vikendaša te dodao kako je muškarcu najvjerojatnije stalo srce.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije