ČAKOVEČKA TRŽNICA

CVIJEĆE ZA USPOMENU Sušeno cvijeće Cecilije Murk iz Novog Sela Rok krasit će vaš dom cijelu godinu

Ako želite dugovječnije cvijeće za vaze, koje čak ne treba ni vodu, svakako posjetite štand Cecilije Murk iz Novog Sela Rok

Na čakovečkoj tržnici sve je puno cvijeća – gladiola, kala i pupavica čije cvjetove možete kupiti za uljepšavanje vašeg doma. No, ako želite dugovječnije cvijeće za vaze, koje čak ne treba ni vodu, svakako posjetite štand Cecilije Murk iz Novog Sela Rok. Na njezinom štandu možete naći sušeno cvijeće, slamnate ruže i statice u prekrasnim bojama. Prema vašim željama, gospođa Cecilija napravit će vam i lijepi buket. Našu pažnju ukrale su statice u predivnim bojama, posebice one tamno plave.

Statice nazivaju još i limonium (lat. livada) ili pak morska lavanda. Tom cvijeću je potrebno sunce, a dobro se prilagođava suši i tlu lošije kvalitete. U Istri tako uspijevaju divlje statice, i to uz samu obalu, kraj morske vode. Statice je cvijeće koje se može sušiti, a zadržat će i svoju živu boju. Statice simboliziraju izdržljivost, upornost i uspjeh, ali i čuvaju uspomene na voljene koji više nisu s nama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije