DOVRŠENA ISTRAGA

SUBVENCIJSKE PRIJEVARE Međimurska bankarica među optuženima

Krajem ožujka izvijestili smo o istrazi koju je zbog subvencijske prijevare i krivotvorenja isprave, uz pomoć međimurske policije, pokrenuo Ured europskog javnog tužitelja u Hrvatskoj (EPPO)

Ovih dana dovršena je istraga u vezi s dobivanjem financijskih potpora za mala i srednja poduzeća te je podignuta optužnica protiv tri osobe i jedne tvrtke. Osumnjičeni su da su prije pet godina ishodili tri kredita iz Europskog fonda za regionalni razvoj, uključujući i kredit za pokrivanje gubitaka prouzročenih pandemijom. Tri osobe osnovale su lanac tvrtki kako bi dokazale da imaju pravo na potporu i predočile krivotvorene investicijske planove, fakture za nepostojeće transakcije i nepouzdane korporativne bilance koje su pokazivale uspješno poslovanje.


Kredite nisu trošili namjenski, optuženi su, već su ih podigli s poslovnih računa u roku od 24 sata. Riječ je o 160 tisuća eura. Ako budu proglašeni krivima, raspon mogućih kazni zatvora kreće se između šest mjeseci i deset godina, kaže EPPO.


Uz muškarce iz Varaždinske županije – a poslovi su navodno dogovarani u Zagrebu – u središtu priče je 50-godišnja Čakovčanka J. P. koja se našla i u financijskoj aferi s nekoliko poduzetnika kad je radila u banci u Čakovcu.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3610

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije