CZK ČAKOVEC

FOTO/VIDEO Emotivna večer glazbe i sjećanja: Humanitarni koncert u spomen na Gustija Draksara

Danas je u Centru za kulturu Čakovec održan poseban humanitarni koncert posvećen Gustiju Draksaru, legendi međimurske glazbene scene

August Petrović, poznatiji kao Gusti Draksar, čiji je glas odjekivao diljem regije, preminuo je prošle godine u 69. godini života nakon duge bolesti, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u glazbenom svijetu.

Današnji koncert okupio je mnogobrojne prijatelje i glazbenike koji su surađivali s Gustijem, s ciljem da se kroz glazbu i sjećanja oda počast njegovom životu i umjetničkom doprinosu.

Na koncertu su nastupili: Marija Kupper Jambrošić, Kruno Kamenić sa orkestrom, Ivica Jurgec, Lovro Blažon, Josip Sanjković-Mitrica, Nenad Gavez, Darko Golubić i Tajana Jezernik, Miroslav Odak-Vaga, Etno duo Goga i Željko, Kruno Lajtman, Željko Pokupec-Šero, Sara Petrović i prijateljice, Sastav Božji dlanovi, Karlo Čeh, Pepi Draksar i Gavaleri band (Nenad Peršak, Mirjana Hudin, Srećko Krištofić, Dražen Domjanić, Dragutin Kocijan, Dragomir Jurić Karči).

Voditelj večeri bio je Marijan Belčić, koji je vodio program prepun emocija i sjećanja na legendarnog pjevača.

Podsjetimo, ulaz na koncert bio je besplatan, uz prethodno preuzimanje karata na blagajni Centra za kulturu Čakovec.

Svaki posjetitelj prilikom ulaska dobio je poklon CD s pjesmama koje je Gusti Draksar otpjevao tijekom svoje karijere.

Također, sav prikupljeni prihod Humanitarna udruga Fijolina donirat će potrebitima.

Augustina Petrović, najstarija unuka Gustija Draksara, na kraju koncerta je u ime obitelji zahvalila svim posjetiteljima!

Njegovo naslijeđe i dalje živi kroz glazbu koja je inspirirala generacije, a ovaj koncert je bio još jedan dokaz koliko je bio voljen i poštovan u svojoj zajednici i šire.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije