PONOS RODITELJA

SKROMNOST I MARLJIVOST SE ISPLATE Rafael Bednjač je najbolji učenik generacije u OŠ Prelog

U petak smo se oprostili s jednom generacijom osnovnoškolaca koji će na jesen krenuti u nove škole, nove izazove, koji će zakoračiti u novo razdoblje svog života

U petak, 21. lipnja dočekali smo prvi dan ljeta, no oprostili smo se i s jednom generacijom osnovnoškolaca koji će na jesen krenuti u nove škole, nove izazove, koji će zakoračiti u novo razdoblje svog života. Uz dodjelu svjedodžbi, najboljim su se učenicima u međimurskim školama dodjeljivala i priznanja za izvrsnost i marljivost.

Iznenađenje u OŠ Prelog

Tako je u Osnovnoj školi Prelog priznanje za najboljeg učenika generacije 2023./2024., na iznenađenje mnogih, dodijeljena Rafaelu Bednjaču (14). Zašto na iznenađenje mnogih? Zbog Rafaelove skromnosti i samozatajnosti, o njegovim se uspjesima malo znalo u krugu prijatelja i školskih kolega.

Rafael Bednjač, koji namjerava upisati Tehničku školu u Čakovcu, smjer Tehničar za računalstvo, kaže kako se prilikom bodovanja za najboljeg učenika generacije gledao uspjeh u svim razredima osnovne škole, uspjeh postignut na natjecanjima te vladanje učenika. “Sve sam razrede završio s odličnim uspjehom, a išao sam na županijska i državna natjecanja iz tehničke kulture, informatike, njemačkog jezika, matematike, zatim na sudoku natjecanje i na natjecanja iz šaha”, priča nam Rafael.

Svestran i marljiv

U slobodno vrijeme Rafael igra šah u Šahovskom klubu Sveta Marija i Donji Mihaljevec, član je KUD-a Seljačka sloga, a jako ga zanima i programiranje. Ni nogomet s dečkima na obližnjem igralištu ne zapostavlja. Pa kako sve stigne? “Nije mi naporno, sve što čujem na satu zapamtim tako da nemam probleme s učenjem”, kaže Rafael, a tata Siniša napominje da i nekada idu na ribičiju, samo za opuštanje: “Idemo bez mobitela i bez briga na druženje”.

Roditelji ponosni

Upitali smo tatu Sinišu i mamu Slavicu jesu li za Rafaelov uspjeh, ali i skromnost važni geni ili odgoj. “Ja mislim da geni”, kaže mama Slavica, dok tata Siniša ipak uspjeh prepisuje mami: “Ja pak mislim da odgoj. Mi smo Rafaela puštali da bude samostalan, no Slavica je ipak vodila više brige da Rafael bude dobro i da bude sretan, bez obzira na uspjeh u školi. Dali smo mu da bude samostalan, ali smo ga pratili sa strane. Vidjeli smo da može i imao je našu potporu, a sada se njegov trud isplatio”.

“Ponosni smo jako na njega i na priznanje njegove marljivosti. Naše dijete rado pomaže, brine za druge, voli znanost. Ja sam plakala od sreće na njegovoj prvoj predstavi u vrtiću i sada na dodjeli plakete u 8. razredu”, rekla je ponosna Slavica.

Sestra Elena kreće bratovim stopama

Rafaelova mlađa sestra Elena uskoro će krenuti u više razrede osnovne škole, no i ona pokazuje talent i svestranost. “Mama i tata kažu da lijepo pjevam. Isto sam član KUD-a Seljačka sloga, ali me zanimaju i šah i nogomet! I ja sam jako ponosna na Rafaela”, s osmijehom na licu govori Elena o svome bratu.

Rafaelu želimo puno uspjeha u daljnjem obrazovanju, kao i Eleni. Pomno ćemo pratiti vaše rezultate, bravo!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije