OČEKUJU ODGOVORE

ŽUPANIJSKA BOLNICA Župan Posavec: Sljedeći tjedan na sastanak kod ministra Beroša

Na konferenciji za novinare prije današnje sjednice Skupštine Međimurske županije župan Matija Posavec odgovarao je na brojna pitanja novinara o razvoju situacije u Županijskoj bolnici Čakovec

Na konferenciji za novinare prije današnje sjednice Skupštine Međimurske županije župan Matija Posavec odgovarao je na brojna pitanja novinara o razvoju situacije u Županijskoj bolnici Čakovec.

Podsjetimo, od 1. siječnja država je u svim općim bolnicama u Hrvatskoj preuzela upravljačka prava. Prema najavama ministra Beroša, 1. travnja su se trebala raspustiti dosadašnja Upravna vijeća te postaviti novi ljudi. Kako za sada u Čakovcu nema promjene niti u Upravnom vijeću, niti u ravnateljstvu, postavljaju se brojna pitanja i naveliko se nagađa o razvoju situacije.

ŽB Čakovec radi iznad limita

Na pitanje o smjenama u bolnici, župan Posavec je odgovorio: “Država ima upravljačka prava, no mi imamo vlasnička. Ne vidim razlog za smjenjivanje Upravnog vijeća i ravnatelja te postavljanje drugih ljudi, jer do sada su odrađivali odličan posao. ŽB Čakovec jedna je od svega četiri hrvatske bolnice koja je radila iznad svojeg limita.”

“Upravno vijeće je to koje smjenjuje ravnatelja i raspisuje novi natječaj za imenovanje. No, ni do promjena u Upravnom vijeću još nije došlo – od strane Ministarstva puno se toga najavljivalo, a ništa se nije dogodilo”, osvrnuo se župan na pitanja o smjeni ravnatelja Bolnice.

Nikakav veto

Iako Županija ima vlasnička prava nad ŽB Čakovec, njezin utjecaj bit će mali, prema mišljenju župana Posavca: “Naš glas neće imati snagu veta, vjerojatno će se raditi samo o formalnosti. Ako se nećemo slagati oko imenovanja novog ravnatelja, onda ćemo se sporiti – neće nam biti ni prvi ni zadnji put”.

Sastanak s ministrom

Župan je najavio i da je za sljedeći tjedan najavljen sastanak s ministrom Berošom na kojem će, između ostalog, ponovno iznijeti problematiku ŽB Čakovec. Nada se također da će Ustavni sud uskoro donijeti i odgovor na zahtjev Županije za ocjenom ustavnosti novog Zakona prema kojem osnivačka prava bolnica prelaze na državu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije