IZGRADIMO CENTAR DOSTI

IVICA DAVID Simboličnom donacijom pomognite u izgradnji Centra DOSTI

Izgradnjom Centra DOSTI omogućit će se značajno unaprjeđenje kvalitete socijalnih usluga na području Međimurske županije čime će se doprinijeti većoj kvaliteti života građana, odnosno osoba s invaliditetom. Smanjit će njihovu institucionalizaciju i poboljšati društveni razvoj Međimurske županije

Tim povodom, u suradnji s DOSTI predstavljamo korisnike njihovog poludnevnog boravka, koji su ujedno i članovi Društva.

Ivica David rođen je u Čakovcu, a s roditeljima živi u Vratišincu. Budući da zbog svoje dijagnoze ne može govoriti, razgovarali smo s njegovom majkom Ksenijom David koja brine o njemu.

– Ivica je bolestan od rođenja jer je pri porodu ostao bez kisika i nažalost kobna greška liječnika dovela ga je do takvog stanja u kakvom je danas. Ima dijagnosticiranu celebralnu paralizu i cijelo vrijeme mora biti u invalidskim kolicima. Isto tako teško komunicira, govori majka Ksenija.

Gospođa Ksenija ispričala je kako je odmalena pohađao vrtić i kasnije Centar za odgoj i obrazovanje kako bi ga što više socijalizirali u društvu pa se i dan danas osjeti da voli biti među ljudima. Ivica ima i osobnu asistenticu koja dolazi k njima svaki dan.

Ivica je član Društva osoba s tjelesnim invaliditetom već dvadesetak godina, praktički otkako je završio sa školovanjem odnosno izašao iz Centra za odgoj i obrazovanje.

Svaki tjedan polazi poludnevni boravak koji se provodi u DOSTI-ju u Čakovcu, ima i osobnu asistenticu koja dolazi u kuću svaki dan. Boravak u udruzi ga veseli, okružen je ljudima i kako majka kaže, želio bi dolaziti svaki dan. Osim druženja, jako voli ići na bazene i vježabanja te se stoga raduje završetku izgradnje Centra DOSTI u Podturnu i cjelodnevnom boravku.

Za kraj majka Ksenija David moli sve ljude da barem simboličnom donacijom pomognu u izgradnji Centra DOSTI jer, nažalost, ljudima poput njezina sina izgradnja Centra znači sve na svijetu u smislu uključivanja, boravka pa i same dostupnosti pomoći raznih stručnjaka poput logopeda, fizijatra, kineziologa.

Uplate se vrše na IBAN: HR2523600001502151135

Vaše donacije se objavljuju na https://zacentardosti.eu/

HVALA ♥

DOSTI

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije