starinsko cvijeće

VJEČNA USPOMENA Ana Kozjak: Moje hortenzije čuvaju uspomenu na supruga Josipa

Nakon suprugove smrti Ana Kozjak nastavila je brinuti o hortenzijama koje je posadio prije 30 godina

Prije 30 godina Josip Kozjak posadio je nekoliko sadnica starinske sorte hortenzija u dvorište obiteljske kuće u Belici. Njegova supruga Ana kaže kako je svakog dana pričao s njima, pozdravljao ih ujutro i pričao im o svojoj svakodnevnici. A plave, roze i ljubičaste hortenzije uzvraćale su mu ljubav u obliku prekrasnih cvjetova.

Ana je nastavila pričati s hortenzijama

Nažalost, Josip je preminuo prije pet godina, a brigu o njegovim starinskim hortenzijama preuzela je Ana. “Ja sam nakon Josipove smrti nastavila pričati s njegovim ljepoticama. One me jako podsjećaju na njega. Pričam s njima, kažem im dobro jutro svakog dana, kao što je nekada suprug činio. A i moja djeca ih jako vole. Dođu ih narezati za vaze, da im uljepšaju dom”, sjetno priča gospođa Ana.

Svakoj biljci je potrebna nježnost i briga

“Nema tu neke tajne, hortenzijama je potrebna hladovina, vlažno tlo i treba ih dobro obrezati. Naravno, svakoj biljci je potrebna nježnost i briga. Jako lako ih se razmnožava. Danas u svojim dvorištima i kćer i snaha imaju presadnice naših starinskih hortenzija”, govori nam gospođa Ana o uzgajanju ovog cvijeća.

O reakcijama susjeda na prekrasnu raskoš hortenzija u svojem dvorištu, gospođa Ana kaže: “Susjede jesu malo ljubomorne na ljepotu naših hortenzija, no neka budu. To je vječna uspomena na mog supruga Josipa”.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije