NEDELIŠĆE

FOTO Doživite zapanjujuću atmosferu s 40. smotre Međimurske popevke

U sportskoj dvorani Atona održana je još jedna, četrdeseta po redu smotra Međimurske popevke

Za ovogodišnju smotru prijavljene su 68 popijevke koje su izvedene na predsmotrama u Donjem Kraljevcu i Murskom Središću te na dječjoj smotri u Svetom Martinu na Muri.

Stručna komisija koju čine Stjepan Hranjec, Branimir Magdalenić i Miroslav Novak, za središnju smotru izabrala je 21. popijevku koju je izvelo više od 180 izvođača iz Međimurja, mađarskog Pomurja i Slovenije.

Smotra je počela uvodnom popijevkom koju je izveo Filip Bogdan iz OŠ Sveti Martin na Muri, a u uvodu je zapjevala i Tamara Korunek.

Prvi od odabranih izvođača bila je legendarna Cecilija Merkač Hudopisk iz Domašinca.

Slijedili su redom ŽPS KUU-a Društva žena Gornji Kraljevec, MPS KUU-a Seljačka sloga Nedelišće, MPS KUD-a Sumarton, MPS Fijolice MKUD-a Ivan Car iz Slovenije, MPS KUD-a Novakovec, Snježana Jagačić iz Mačkovca, Ivan Mađarić iz KUD-a Šandorovec, MPS KUD-a Mihovljan, Renata Kramar iz Peklenice, Mia Sabo iz DV-a Selnički zvončići Selnica, DPS DV-a Vrapčić Šenkovec, DPS OŠ Štrigova – PŠ Železna Gora, DPS KUD-a Zasadbreg.

U predahu kao gošća nastupila je Marija Küpper Jambrošić. Slijedili su Rea Sabol iz KUD-a Općine Donji Kraljevec, ŽVS Sveti Marko iz KUD-a Općine Selnica, MPS KUD-a Strahoninec, ŽVS KUU-a Zasadbreg, Duo Beročke iz Zavoda Herbija Prlekija Ljutomer, ŽVS KUU-a Veseli Međimurci Čakovec te Patricija Juračić iz KUD-a Belica.

Završnica je pripala još jednom gostu, Davidu Goricaju.

Prva smotra održana je 1971. godine te je do danas prijavljeno oko tri tisuće popijevki, a na smotrama ih je izvedeno nešto više od 950.

Inače međimurska popijevka je od 2013. godine na Listi nematerijalnog dobra RH, a od 2018. godine i na Unescovom popisu nematerijalne baštine čovječanstva.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije