prognoza

STIŽE OLUJA Nevrijeme se približava Hrvatskoj, nije isključena ni tuča

DHMZ je za danas izdao i žuto upozorenje zbog mjestimice izraženih pljuskova s grmljavinom, ponajprije na sjeverozapadu

Danas je u cijeloj zemlji vrlo toplo i vruće. U unutrašnjosti je moguć lokalno umjeren i jak razvoj oblaka uz pljuskove uglavnom na zapadu, a u noći će biti izraženiji pljuskovi uz prolazno pojačan vjetar mogući uglavnom u Međimurju i Hrvatskom zagorju. Nije isključena ni tuča, piše Jutarnji.hr.

Vjetar većinom slab, na Jadranu od sredine dana i umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 31 °C, javlja DHMZ.

Sutra će u Dalmaciji biti pretežno sunčano. Drugdje povremeno umjerena naoblaka, a u drugom dijelu dana i jači razvoj oblaka uz mjestimičnu kišu ponajprije u Gorskoj i središnjoj Hrvatskoj. Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi, grmljavina, ali i tuča. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura između 12 i 17, na obali i otocima od 18 do 23 °C. Najviša dnevna između 26 i 31 °C, prognoza je DHMZ-a za subotu.

DHMZ je za danas izdao i žuto upozorenje za zagrebačku regiju zbog mjestimice izraženih pljuskova s grmljavinom, ponajprije na sjeverozapadu. Moguća je tuča.

Žuto upozorenje je na snazi za sutra za zagrebačku, ali i za karlovačku regiju, zbog grmljavinskog nevremena.

N1 javlja da do nestabilnosti dolazi zbog toga što se naši krajevi nalaze na granici između dvije zračne mase. Kada se nalazimo na granici dvije zračne mase različitih karakteristika, uvjeti su često pogodni za razvoj superćelija i snažnih konvektivnih sustava koji mogu donijeti široko rasprostranjena nevremena i tuču, kao i razne oblačne formacije na koje i nismo baš navikli, upozorio je Istramet.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije