Avanturist Mihael Tomšić osvojio Kajkavijanu

Avanturist Mihael Tomšić osvojio Kajkavijanu

Tijekom minule subote Avanturisti su bili aktivni na raznim poljima. Najveći uspjeh ostvaren je na kultnom MTB ultramaratonu Kajkavijana, gdje je Mihael Tomšić u trećem pokušaju, uspio osvojiti ovo prestižno natjecanje. Svojevrsni je to test izdržljivosti, kako ga organizatori vole nazivati, u dužini 300 km s vremenskim limitom od 24 sata.

Utrka prolazi svim većim zagorskim bregima, tako je potrebno proći kontrolne točke na vrhovima Ivanščice, Ravne gore, Trakoščana, Strahinčice, Kunagore, Desinića, Kumrovca, Sljemena, Gorščice, Marije Bistrice i Grebengrada. Ukupan uspon koji natjecatelji trebaju savladati je više od 5000 visinskih metara.

Mihaelu Tomšiću je to pošlo za rukom u vremenu od 16 sati  i 5 minuta, dok je samo nekoliko minuta iza njega na cilj kao drugoplasirani stigao još jedan Avanturist Hrvoje Džanko. Treće mjesto osvojio je Marko Domislović – Mrgud iz domaćinskog kluba BBK Asi iz Varaždina. Još jedan Avanturist, Vilim Mezga uspješno je odvozio ovu zahtjevnu utrku i plasirao se unutar prvih deset.

Utrka je startala točno u ponoć s petka na subotu, a start i cilj ovog ultramaratona bio je iz samog centra Varaždina, točnije sa Stanćićeva trga. Na utrci je sudjelovalo 25 hrabrih biciklista, njih 19 uspješno je stiglo na cilj, a među njima i dvije žene. Nakon velike Kajkavijane,  u jutarnjim satima istog dana startala je i Mala Kajkavijana.

To je skraćena verzija ukupne dužine 180 km, te nešto više od 3000 metara uspona. Riječ je o vrlo zahtjevnoj utrci na kojoj je bilo ukupno 40 sudionika iz svih krajeva Hrvatske. S obzirom da je u subotu temperatura prelazila 30 stupnjeva celzijevih, utrka je bila iscrpljujuća, a na cilj je stiglo tek pola biciklista koji su startali.

Prvo mjesto na Maloj kajkavijani osvojio je Dubravko Bituh iz BK Lastavice Zlatar, a kao drugi je u cilj stigao avanturist Vladimir Hunjak iz Preloga. Treće mjesto podijelio je dvojac iz BK Čakovca, Franjo Pongrac i Ilija Fabić. Malu kajkavijanu uspješno su odvozili Jurica Kukovec i Ivan Zver, kao i Denis Tomašić, te Željko Rob.

Organizacija na startu bila je solidna, startno ciljna ravnina ograđena bannerima i ogradom, prijave na utrku protekle su glatko kao i sam start. Kontrolne točke po vrhovima spomenutih planina, bile su na mjestima slabo markirane pa se je dosta vremena gubilo tržeći kontrolnu točku. Nespremnost i zbunjenost organizatora na cilju prilikom dolaska biciklista, kao i proglašenje označujemo kao jedini minus organizatora.

U klubu smatraju da jedna utrka kao što je Kajkavijana zaslužuje veći značaj, kako u promociji tako i informiranju svekolike javnosti o čemu se zapravo radi. Pogotovo ako se zna da se sve odvija u strogom centru grada Varaždina. Kajkavijana nažalost za sada živi na staroj slavi, odnosno samo oni biciklisti koji su je vozili znaju što znači 300 km i 5000 metara visinskih u roku 24 sata, ili pak 180 km i 3000 metara uspona u roku 16 sati.

Osim Kajkavijane u subotu, 16.lipnja, voženo je i 5. kolo Xc Ksajpe, u organizaciji BK Čakovec. Bio je to vrlo uspješan dan za Avanturiste, jer svuda gdje su se pojavili osvajali su prva dva mjesta. U kategoriji klinaca pobjedu je odnio Timotej Kocen ispred drugoplasiranog Matije Trstenjaka, oboje su članovi BK Mure Avanture, dok je treći je bio Antonio Mišić.

U najjačoj utrci XC Ksajpe, onoj od četiri kruga, ponovno su slavili Avanturisti. Prvi je na cilj stigao Ivan Ružman, a samo nekoliko sekundi kasnije i Valentino Mišić. Avanturini biciklisti bili su pak na najmasovnijem rekreativnom maratonu u regiji, točnije na Poli maratonu u Ptuju.

Tamo je sudjelovala miješana ekipa bivših, sadašnjih i budućih Avanturista: Goran Pomor,Vanja R. Pomor, Branimir Štimec, Jasmina Jambrović, Robi Vidović, Darko Kriković i Luka Šprajc.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije