SVEČANA SJEDNICA

PODTUREN Održana svečana sjednica, evo dobitnika općinskih priznanja

Danas, 30. svibnja s početkom u 16 sati započela je 31. svečana sjednica Općine Podturen

Na samom početku, svim prisutnima obratili su se predsjednik općinskog vijeća Vjenceslav Hranilović i načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović.

Načelnik Perica Hajdarović u svom govoru istaknuo je:

– Tijekom 2023. aktivno se radilo na projektima Izrade projektne dokumentacije uređenja centra naselja Podturen, uređenju raskrižja kod PŠ Novakovec, projektne dokumentacije za izgradnju rotora Podturen, projektne dokumentacije unutarnjeg uređenja društvenog doma Sivica, projektne dokumentacije uređenja centra naselja Podturen sa sportskim objektom u iznosu od 10.625,00 eura, projekt odvodnje oborinskih voda Lončareva naselja. Izmjena i dopuna projekta dokumentacije mlina u Podturnu, istaknuo je načelnik Perica.

Općinsko vijeće je donijelo odluku o sufinanciranju optičke infrastrukture ( brzi Internet) u kojem priključak u potpunosti sufinancira općina u iznosu od 200 eura po priključku. Sva izrađena projektna dokumentacija je „nevidljiva“, ali predstavlja značajan udio u proračunu općine.

Također, završeni su radovi na unutarnjem uređenju društvenom doma Sivica u iznosu od 98.521,88 eura, od čega je 37.000,00 eura financirano od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Uz to, postavljeno je navodnjavanje u iznosu od 15.553,70 eura na igralištu NK Budućnost Miklavec.

Što se tiče razvoja turizma, Općina Podturen zainteresirana je za pokazati prirodne ljepote općine pa je tako sa Gradom Mursko Središće napravljen idejni projekt uređenja poučne pješačko biciklističke turističke staze na desnoj obali rijeke Mure od Murskog Središća do Podturna koji će se kandidirati na javne pozive EU fondova.

Svim prisutnima lijepim riječima obratili su se i zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, gradonačelnik Ljubomir Kolarek te zamjenik župana Josip Grivec.

Ovogodišnji dobitnici općinskih priznanja su Augustin Petrović, Rudolf Sršan, Ivan Zrna, Sabina Telebuh, Mladen Božić, Ljubica Kerhač I KUD Podturen.

Za glazbenu podlogu bili su zaduženi KUD Podturen, Udruga Turen i Udruga žena Sivica uz pratnju tamburaša.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije