10. orehijada

TRUBE PROGOVARAJU Kad Martin Klobučarić i Juraj Škvorc u ruke uzmu svoje trube

Martin i Juraj, prijatelji i glazbeni partneri kada zajedno zasviraju zrače posebnom energijom

Na ovogodišnjoj 10. jubilarnoj “Orehijadi – Festivalu oreha i sega kaj kcoj ide”, posjetitelji su imali priliku svjedočiti posebnom trenutku kada su osamdesetogodišnji Martin Klobučarić i sedamdesetogodišnji Juraj Škvorc uzeli svoje trube i zasvirali u glas. Njihova glazba nije bila samo uvertira za kulturno-umjetnički program, već pravi praznik za dušu, ispunjen nostalgijom i ljubavlju prema tradiciji.

Martin i Juraj, prijatelji i glazbeni partneri već više od šest desetljeća, zrače nekom posebnom energijom kada zajedno zasviraju. Njihova strast prema glazbi, koja je započela u ranim tinejdžerskim godinama, nije oslabila s vremenom. Naprotiv, svaki ton koji izvuku iz svojih truba nosi sa sobom godine iskustva, radosti i nebrojenih nastupa.

Ovo radimo iz čistog gušta, objašnjava Martin s osmijehom koji otkriva životnu radost i zadovoljstvo. – Nikad nam nije bilo teško doći i zasvirati, jer glazba je dio nas. Volonterski sviramo jer želimo dijeliti tu radost s drugima, zaključuje.

Juraj, koji se sjeća njihovih prvih zajedničkih svirki kao da su bile jučer, dodaje: -Glazba nas je povezala i učinila nerazdvojnima. Kada sviramo zajedno, osjećamo se kao da smo ponovno mladi.

Martin i Juraj, mogu biti inspiracija svima nama, podsjećajući nas da prava strast nikada ne blijedi i da je umjetnost u dijeljenju onoga što volimo s drugima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije