rijeka mura

MURSKO SREDIŠĆE Nakon noćnog rasta, jutros vodostaj rijeke Mure u opadanju

Vodostaj Mure kod Murskog Središća u opadanju

Rijeka Mura kod Murskog Središća doživjela je nagli porast vodostaja, dosegnuvši noćas 344 cm, dok je rano jutros u 7 sati vodostaj u opadanju i iznosi 342 cm. Stanje pripravnosti uvodi se nakon 330 cm.

Lokalne vlasti i organizatori vikend događanja odlučili su poduzeti preventivne mjere kako bi osigurali sigurnost građana i posjetitelja.

Zbog ove situacije, sva planirana vikend događanja koja su se trebala održati kod izletišta Fusek premještena su na Šetnicu sv. Barbare u Murskom Središću.

Odluka je donesena kako bi se izbjegle potencijalne opasnosti od blagog izlijevanja rijeke Mure, što je uobičajeno za ovo doba godine.

Lokalne vlasti pomno prate situaciju i u stalnom su kontaktu s nadležnim službama kako bi osigurali pravovremenu reakciju u slučaju daljnjeg porasta vodostaja. Građani su pozvani na oprez i poštivanje uputa kako bi se izbjegle potencijalne opasnosti povezane s izlijevanjem rijeke.

Dok je izlijevanje Mure kod Fuseka mjestimice moguće, ovo nije neuobičajeno za ovo doba godine, te lokalni stanovnici i posjetitelji znaju da se radi o periodičnom fenomenu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije