hvala vam od srca!

PREDANE SVOM RADU Ivanka Fodor, Tanja Krnjak i Jadranka Lipić medicinske su sestre čakovečke bolnice

Kronično ih nedostaje, potplaćene su i njihov posao ne bi baš svatko radio - a opet prema nekim istraživanjima posao medicinskih sestara i tehničara uvršten je među najsretnija zanimanja na svijetu

Donosimo priču o medicinskim sestrama iz čakovečke bolnice. Ni nakon 45 godina rada s pacijentima sestra Ivanka ne skida osmijeh s lica, piše Hrt.hr

Cijeli je radni vijek provela na odjelu neurologije. Bilo je tu svega, lakših i težih dijagnoza, starijih i mlađih pacijenata. Jednog se posebno sjeća.



– Koji je došao nepokretan i onda vidiš da on ide doma na oporavak, onda ga sretneš na ulici i stvarno si sretan, kaže Ivanka Fodor, medicinska sestra.

Zanimanje medicinske sestre nije slučajno odabrala.



– Uvijek sam voljela pomagati, empatiju sam imala prema svima, kaže Ivanka i dodaje da bi uvijek odabrala ovaj profesionalni poziv.



– Veliko je zadovoljstvo imati takvu medicinsku sestru na koju se uvijek možete osloniti i znate da je pacijent zbrinut, da je napravila sve što je potrebno za njega, govori Tanja Krnjak, glavna sestra Odjela za neurologiju Županijske bolnice Čakovec.



Unatoč tomu što je to jedno od najstresnijih zanimanja na svijetu.



– Puno neprospavanih noći, puno odricanja koje ne bih mogla uz svoju familiju izdržati, ali moram napomenuti da nakon svakog stresnoga posla provedem pet minuta u onoj našoj kapelici i sve prestane, govori Ivanka Fodor.

S njom se slaže i instrumentarka Jadranka, koja više od 30 godina asistira u operacijskim salama.

– Učenje traje neprestano, mi se stalno nadograđujemo, nove tehnike zahvata, operacije, novi materijali. Ja sam osobno jako ponosna na to to radim tu, ističe Jadranka Lipić, medicinska sestra.

Jednom prilikom na operacijskom stolu našao se i njezin sin.

– To vam je onda puno teže i ne možeš ostati strogo profesionalan, ali ja svakom pacijentu pristupam kao da je netko moj, kaže Jadranka Lipić.

Jer to je bit ove profesije, briga o pacijentima, a naše sugovornice pravi su primjer generacijama koje dolaze, navodi Hrt.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije